Sočna piletina s krumpirima iz pećnice

Sastojci:

1 cijelo pile

½ kg mladog krumpira

200 g šampinjona

Zvijezda Mediteran Kockica

Svježi ružmarin

½ češnjaka

½ limuna

1 srednja mrkva

 

Postupak:

  1. Isperi pile i posuši papirnatim ručnikom, pa ga premaži Zvijezda Mediteran Kockicom u tankom sloju.
  2. Unutrašnjost napuni polovicom cijelog češnjaka prerezanog horizontalno, te limunom, mrkvom i nekoliko grančica svježeg ružmarina.
  3. Krumpir oguli, prepolovi ili nareži na kriške te položi oko pileta. Šampinjone nareži ili ostavi cijele ako su manji. Posoli šampinjone i krumpir te preko njih prelij otopljenu Zvijezda Mediteran Kockicu.
  4. Prekrij folijom ili poklopcem i peci 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°.
  5. Ukloni foliju, dodaj narezanu Zvijezda Mediteran Kockicu i peci dok se ne zarumeni, pa okreni pile i nastavi peći dok ne dobije hrskavu, zlatnu koricu.