Postupak:
- Isperi pile i posuši papirnatim ručnikom, pa ga premaži Zvijezda Mediteran Kockicom u tankom sloju.
- Unutrašnjost napuni polovicom cijelog češnjaka prerezanog horizontalno, te limunom, mrkvom i nekoliko grančica svježeg ružmarina.
- Krumpir oguli, prepolovi ili nareži na kriške te položi oko pileta. Šampinjone nareži ili ostavi cijele ako su manji. Posoli šampinjone i krumpir te preko njih prelij otopljenu Zvijezda Mediteran Kockicu.
- Prekrij folijom ili poklopcem i peci 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°.
- Ukloni foliju, dodaj narezanu Zvijezda Mediteran Kockicu i peci dok se ne zarumeni, pa okreni pile i nastavi peći dok ne dobije hrskavu, zlatnu koricu.
Sastojci:
- 1 cijelo pile
- ½ kg mladog krumpira
- 200 g šampinjona
- Zvijezda Mediteran Kockica
- Svježi ružmarin
- ½ češnjaka
- ½ limuna
- 1 srednja mrkva