Sočna piletina s krumpirima iz pećnice

Postupak:

  1. Isperi pile i posuši papirnatim ručnikom, pa ga premaži Zvijezda Mediteran Kockicom u tankom sloju.
  2. Unutrašnjost napuni polovicom cijelog češnjaka prerezanog horizontalno, te limunom, mrkvom i nekoliko grančica svježeg ružmarina.
  3. Krumpir oguli, prepolovi ili nareži na kriške te položi oko pileta. Šampinjone nareži ili ostavi cijele ako su manji. Posoli šampinjone i krumpir te preko njih prelij otopljenu Zvijezda Mediteran Kockicu.
  4. Prekrij folijom ili poklopcem i peci 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°.
  5. Ukloni foliju, dodaj narezanu Zvijezda Mediteran Kockicu i peci dok se ne zarumeni, pa okreni pile i nastavi peći dok ne dobije hrskavu, zlatnu koricu.

Sastojci:

  • 1 cijelo pile
  • ½ kg mladog krumpira
  • 200 g šampinjona
  • Zvijezda Mediteran Kockica
  • Svježi ružmarin
  • ½ češnjaka
  • ½ limuna
  • 1 srednja mrkva
Podijeli sa drugima:
Povezani članci