Salsa Mexicana

Salsa Mexicana

Upute za pripremu:

Rajčice operemo, narežemo na četvrtine, te im odstranimo sav mekani dio. Zatim mesni dio zajedno sa kožicom narežemo na kockice i stavimo u zdjelu. Ljubičasti luk nasjeckamo i dodamo rajčicama. Ljutu zelenu papričicu očistimo od peteljke i središnjeg mekanog dijela s košticama, narežemo na trakice i nasjeckamo, te dodamo u zdjelu s rajčicama i lukom (ruke nakon sjeckanja obavezno operemo). Sada u zdjelu s nasjeckanim namirnicama dodamo sjeckani korijander, ulijemo sok limete, dodamo 3 žlice maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, dobro izmiješamo i poslužimo.

Sastojci za 4 osobe:

  • 3 rajčice
  • 1 glavice luka
  • 1 ljuta zelena papričica (jalapeno)
  • 1 limeta
  • 1 žlica sjeckanog korijandera
  • Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol, bijeli papar
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci