Salata s lećom, kus- kusom i mentom

Salata s lećom, kus- kusom i mentom

Priprema

Izmiješajte jabučni ocat, ulje, senf, sol, papar u malenoj posudi kako bi pripremili preljev. Stavite leću, kus-kus, mladi luk, mentu, rajčicu u veliku posudu. Dodajte preljev, izmiješajte i poslužite. Napomena: leću možete zamijeniti nekom drugom mahunarkom.

Sastojci

  • 6 čajnih žličica Zvijezda jabučnog octa
  • 4 čajne žličice senfa
  • 1 šalice Zvijezda ulja
  • 3 čajne žličice soli
  • 1 čajne žličice mljevenog papra
  • 1 1/3 šalica skuhane, iscijeđene i ohlađene leće
  • 1 šalica skuhanog, iscijeđenog i ohlađenog kus-kusa
  • 3 šalice nasjeckane mente
  • 4 nasjeckana mlada luka-samo bijeli dio
  • 3 nasjeckane rajčice
Podijeli sa drugima:
Povezani članci