Salata od pečenog odreska s umakom od Zvijezda majoneze i peršina

Salata od pečenog odreska s umakom od Zvijezda majoneze i peršina

Priprema:

Junetinu sobne temperature ispecite na zagrijanoj i suhoj grill tavi.

Ovisno o težini, debljini i željenom stupnju termičke obrade, meso pecite 7-12 minuta. Ramstek možete okrenuti nekoliko puta prilikom pečenja, a za srednji stupanj pečenosti, sredina mesa trebala bi dosegnuti oko 65 stupnjeva što ćete postići uz 8 minuta pečenja na grill tavi.

Kad je pečeno, meso odložite sa strane, posolite ga i poparite po želji pa ga pustite da odleži najmanje 10 minuta na toplom mjestu. Za to vrijeme pripremite salatu i dressing.

Dressing možete pripremiti ručno; sitno nasjeckajte svježi list peršina i pomiješajte ga sa Zvijezda majonezom, a možete ga pripremiti i u multipraktiku. Prvo dodajte željenu količinu peršinovog lista i usitnite ga. Zatim dodajte žlicu bijelog vinskog octa i Zvijezda majonezu te još jednom kratko uključite multipraktik da se namirnice pomiješaju.

Salatu operite, cherry rajčice prepolovite, rotkvice tanko narežite, mrkvu naribajte, a papriku narežite na kockice. Povrće pomiješajte u dubokoj posudi s jednim djelom pripremljenog dressinga pa servirajte salatu na tanjur. Preko salate posložite tanko narezane šnite odležanog ramsteka i dodatno začinite cijeli tanjur preljevom za salatu od Zvijezda majoneze i peršina.

Dobar tek!

salata-od-pecenog-odreska-01

Sastojci:

  • 450 grama junećeg ramsteka
  • 300 grama Zvijezda majoneze
  • 60 grama svježeg lista peršina
  • 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
  • 100 grama rikule
  • 100 grama mrkve
  • 100 grama žute paprike
  • 10 cherry rajčica
  • 5 rotkvica
  • Sol i papar, po ukusu