[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Priprema:
Junetinu sobne temperature ispecite na zagrijanoj i suhoj grill tavi.
Ovisno o težini, debljini i željenom stupnju termičke obrade, meso pecite 7-12 minuta. Ramstek možete okrenuti nekoliko puta prilikom pečenja, a za srednji stupanj pečenosti, sredina mesa trebala bi dosegnuti oko 65 stupnjeva što ćete postići uz 8 minuta pečenja na grill tavi.
Kad je pečeno, meso odložite sa strane, posolite ga i poparite po želji pa ga pustite da odleži najmanje 10 minuta na toplom mjestu. Za to vrijeme pripremite salatu i dressing.
Dressing možete pripremiti ručno; sitno nasjeckajte svježi list peršina i pomiješajte ga sa Zvijezda majonezom, a možete ga pripremiti i u multipraktiku. Prvo dodajte željenu količinu peršinovog lista i usitnite ga. Zatim dodajte žlicu bijelog vinskog octa i Zvijezda majonezu te još jednom kratko uključite multipraktik da se namirnice pomiješaju.
Salatu operite, cherry rajčice prepolovite, rotkvice tanko narežite, mrkvu naribajte, a papriku narežite na kockice. Povrće pomiješajte u dubokoj posudi s jednim djelom pripremljenog dressinga pa servirajte salatu na tanjur. Preko salate posložite tanko narezane šnite odležanog ramsteka i dodatno začinite cijeli tanjur preljevom za salatu od Zvijezda majoneze i peršina.
Dobar tek!
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
- 450 grama junećeg ramsteka
- 300 grama Zvijezda majoneze
- 60 grama svježeg lista peršina
- 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
- 100 grama rikule
- 100 grama mrkve
- 100 grama žute paprike
- 10 cherry rajčica
- 5 rotkvica
- Sol i papar, po ukusu