Pržena piletina u kikiriki umaku

SASTOJCI:

PRŽENA PILETINA:
500 g pilećih fileta, narezanih na trakice
2 jaja
1/2 šalice brašna
Sol i papar po ukusu
Zvijezda ulje za prženje

UMAK:
1 šalica kikirikija, grubo sjeckanih
3 žlice sojinog umaka
2 žlice meda
2 žlice svježeg soka od limuna
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 žlica svježeg đumbira, naribanog

POSTUPAK:
U zdjeli pomiješajte jaja, brašno, sol i papar. Smjesa treba biti gusta, ali ipak lako razmaziva. Uvaljajte pileće trakice u smjesu tako da budu dobro obložene. Zagrijte Zvijezda ulje na srednje jakoj vatri. Pržite piletinu dok ne postane zlatno smeđa i hrskava. Ocijedite piletinu na papirnatom ručniku kako biste uklonili višak ulja. U drugoj posudi pomiješajte sojin umak, med, svježi sok od limuna, češnjak i đumbir. Dodajte kikiriki i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Dodajte prženu piletinu u posudu s umakom i promiješajte kako bi se piletina dobro obložila. Poslužite s kuhanom rižom ili tjesteninom, posipajte svježim peršinom ili nasjeckanim zelenim lukom. Uživajte u kuhanju uz novo Zvijezda suncokretovo ulje za prženje!