Priprema
U zdjeli pomiješajte jaja, brašno, sol i papar. Smjesa treba biti gusta, ali ipak lako razmaziva. Uvaljajte pileće trakice u smjesu tako da budu dobro obložene. Zagrijte Zvijezda ulje na srednje jakoj vatri. Pržite piletinu dok ne postane zlatno smeđa i hrskava. Ocijedite piletinu na papirnatom ručniku kako biste uklonili višak ulja. U drugoj posudi pomiješajte sojin umak, med, svježi sok od limuna, češnjak i đumbir. Dodajte kikiriki i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Dodajte prženu piletinu u posudu s umakom i promiješajte kako bi se piletina dobro obložila. Poslužite s kuhanom rižom ili tjesteninom, posipajte svježim peršinom ili nasjeckanim zelenim lukom. Uživajte u kuhanju uz novo Zvijezda suncokretovo ulje za prženje!
Sastojci
PRŽENA PILETINA:
- 500 g pilećih fileta, narezanih na trakice
- 2 jaja
- 1/2 šalice brašna
- Sol i papar po ukusu
- Zvijezda ulje za prženje
UMAK:
- 1 šalica kikirikija, grubo sjeckanih
- 3 žlice sojinog umaka
- 2 žlice meda
- 2 žlice svježeg soka od limuna
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 žlica svježeg đumbira, naribanog