Recept by Domaćica: Pečeni karfiol

Recept by Domaćica: Pečeni karfiol

Jednostavan recept za pripremu karfiola donosi nam food bloggerica Domaćica – Sanja Mijac. Kako kaže: “Možete peći samo karfiol, a možete mu dodati raznoliko šareno povrće po želji, a odlično pašu mrkve, tikvice i paprike. Zapravo mu možete dodati što god imate doma, uzmite, pomiješajte, dobro zalijte maslinovim uljem i ispecite.”

Dobar tek!

Upute za pripremu:

Peceni-karfiol-4-web

  1. Povrće operite i nasjeckajte (karfiol nemojte stavljati u prevelikim komadima), stavite u jednu posudu, posolite, popaprite, zalijte maslinovim uljem i sve dobro promiješajte. Ukoliko želite možete dodati svježe začine poput majčine dušice.
  2. Povrće istresite u tepsiju, pritom možete koristiti masni papir za pečenje.
  3. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 30-40 minuta, odnosno dok povrće ne omekani.
  4. Poslužite uz umak po želji, odlično paše ovaj od senfa.

PRIPREMA UMAKA

  1. Sve sastojke promiješajte u posudici.

Sastojci:

Sastojci za umak od senfa: