Upute za pripremu:
U posudi pomiješati brašno i sol. Margarin i čokoladu rastopiti na pari.
U drugoj posudi razmutiti jaja sa šećerom i Amaretom. U tu smjesu umiješati prethodno rastopljenu čokoladu i margarin.
Ručno umiješati dio po dio brašna i soli dok se sve ne poveže.
Uliti smjesu u posudu, prekriti je folijom i ostaviti u hladnjaku najmanje 2 sata.
Izvaditi smjesu iz hladnjaka i žličicom grabiti male kuglice smjese (promjera 2,5 cm). Oblikovati kuglice rukama, uvaljati ih u šećer u prahu i slagati ih s dosta razmaka na pleh s papirom za pečenje.
Peći na 170 stupnjeva, 10 minuta
Sastojci:
- 210 g oštrog brašna
- 220 g čokolade za kuhanje
- 55 g margarina
- 70 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- pola žličice praška za pecivo
- malo Amareta (ili ruma)
- pola žličice začina za medenjake (ili cimeta)
- prstohvat soli
- šećer u prahu