Raspuknutići

Upute za pripremu:

U posudi pomiješati brašno i sol. Margarin i čokoladu rastopiti na pari.

U drugoj posudi razmutiti jaja sa šećerom i Amaretom. U tu smjesu umiješati prethodno rastopljenu čokoladu i margarin.

Ručno umiješati dio po dio brašna i soli dok se sve ne poveže.

Uliti smjesu u posudu, prekriti je folijom i ostaviti u hladnjaku najmanje 2 sata.

Izvaditi smjesu iz hladnjaka i žličicom grabiti male kuglice smjese (promjera 2,5 cm). Oblikovati kuglice rukama, uvaljati ih u šećer u prahu i slagati ih s dosta razmaka na pleh s papirom za pečenje.

Peći na 170 stupnjeva, 10 minuta

Sastojci:

  • 210 g oštrog brašna
  • 220 g čokolade za kuhanje
  • 55 g margarina
  • 70 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • pola žličice praška za pecivo
  • malo Amareta (ili ruma)
  • pola žličice začina za medenjake (ili cimeta)
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci