Upute za pripremu:
Luk očistimo, povrće operemo i nasjeckamo na sitne kockice. Na maslinovu ulju pirjamo luk i kasnije dodamo ostalo povrće te sve lagano pirjamo. Dodamo proso i podlijemo vodom ili temeljcem od povrća. Začinimo po želji i kuhamo dok proso ne omekša. Na kraju dodamo Omegol. Serviramo u košarici od parmezana. Košarice od parmezana: Tanko rasporedimo parmezan u obliku kruga na ravni, suhi lim i pečemo u pećnici 1-2 min na 185 °C sve dok lagano ne poprime boju. Pečeni krug od parmezana elastičnom lopaticom skinemo s lima i hladimo na preokrenutoj zdjelici kako bi poprimili oblik košarice.
Sastojci:
- 0,2 kg prosa
- 1 kom tikvice
- 1 kom crvene paprike
- 0,15 kg celera (stapka)
- 0,05 l Zvijezda maslinova ulja
- 0,1 l margarina Omegol
- 0,1 kg cherry rajčica
- 0,1 kg crvenog luka
- 0,15 kg ribanog parmezana
- soli i papra po potrebi