Proso s povrćem u košarici od parmezana

Upute za pripremu:

Luk očistimo, povrće operemo i nasjeckamo na sitne kockice. Na maslinovu ulju pirjamo luk i kasnije dodamo ostalo povrće te sve lagano pirjamo. Dodamo proso i podlijemo vodom ili temeljcem od povrća. Začinimo po želji i kuhamo dok proso ne omekša. Na kraju dodamo Omegol. Serviramo u košarici od parmezana. Košarice od parmezana: Tanko rasporedimo parmezan u obliku kruga na ravni, suhi lim i pečemo u pećnici 1-2 min na 185 °C sve dok lagano ne poprime boju. Pečeni krug od parmezana elastičnom lopaticom skinemo s lima i hladimo na preokrenutoj zdjelici kako bi poprimili oblik košarice.

Sastojci:

  • 0,2 kg prosa
  • 1 kom tikvice
  • 1 kom crvene paprike
  • 0,15 kg celera (stapka)
  • 0,05 l Zvijezda maslinova ulja
  • 0,1 l margarina Omegol
  • 0,1 kg cherry rajčica
  • 0,1 kg crvenog luka
  • 0,15 kg ribanog parmezana
  • soli i papra po potrebi
Podijeli sa drugima:
Povezani članci