Polpete od teletine u umaku od rajčice

Polpete od teletine u umaku od rajčice

Upute za pripremu:

U tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Potom dodamo pelati rajčicu, svježi bosiljak narezan na trakice, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.

Za to vrijeme u zdjelicu s krušnim mrvicama, ulijemo mlijeko i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu stavimo u zdjelu preko mljevene teletine, dodamo umućena jaja i sve zajedno izradimo vilicom. Zatim dodamo naribani sir pecorino, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.

Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo kuglice i stavimo ih u tavu s umakom od rajčice. Sve zajedno kuhamo na laganoj vatri povremeno okrećući 20-ak minuta i možemo poslužiti.

Sastojci:

  • 450 g mljevene teletine
  • 800 g pelati rajčice
  • 125 g sira pecorino
  • 1 glavice ljubičastog luka
  • 6 listova svježeg bosiljka
  • 125 g krušnih mrvica
  • 60 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar