Polpete od teletine u umaku od rajčice

Polpete od teletine u umaku od rajčice

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

U tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Potom dodamo pelati rajčicu, svježi bosiljak narezan na trakice, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.

Za to vrijeme u zdjelicu s krušnim mrvicama, ulijemo mlijeko i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu stavimo u zdjelu preko mljevene teletine, dodamo umućena jaja i sve zajedno izradimo vilicom. Zatim dodamo naribani sir pecorino, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.

Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo kuglice i stavimo ih u tavu s umakom od rajčice. Sve zajedno kuhamo na laganoj vatri povremeno okrećući 20-ak minuta i možemo poslužiti.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 450 g mljevene teletine
  • 800 g pelati rajčice
  • 125 g sira pecorino
  • 1 glavice ljubičastog luka
  • 6 listova svježeg bosiljka
  • 125 g krušnih mrvica
  • 60 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci