[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
U tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Potom dodamo pelati rajčicu, svježi bosiljak narezan na trakice, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
Za to vrijeme u zdjelicu s krušnim mrvicama, ulijemo mlijeko i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu stavimo u zdjelu preko mljevene teletine, dodamo umućena jaja i sve zajedno izradimo vilicom. Zatim dodamo naribani sir pecorino, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo kuglice i stavimo ih u tavu s umakom od rajčice. Sve zajedno kuhamo na laganoj vatri povremeno okrećući 20-ak minuta i možemo poslužiti.
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
- 450 g mljevene teletine
- 800 g pelati rajčice
- 125 g sira pecorino
- 1 glavice ljubičastog luka
- 6 listova svježeg bosiljka
- 125 g krušnih mrvica
- 60 ml mlijeka
- 2 jaja
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 2 režnja češnjaka
- Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar