Pita od sira

Pita od sira, idealna poslastica za proljetne dane.

Upute za pripremu:

Tijesto: Zvijezda stolni sobne temperature miješamo sa šećerom u prahu, jajem i limunovom koricom kako bi dobili glatku smjesu. Dodamo prosijano brašno zajedno s praškom za pecivo . Gotovo tijesto odmaramo oko 30 minuta.  Odmoreno tijesto razvaljamo u obliku kalupa za torte 26 cm promjera i punimo nadjevom od sira.

Nadjev od sira: Svježi kravlji sir razradimo i dodamo  polovicu šećera , žutanjke, griz , kiselo vrhnje, vanili šećer i koricu od limuna. Bjelanjke sa drugom polovicom šećera izradimo u snijeg i dodamo siru. Dobro promiješamo i stavimo na tijesto . Na nadjev od sir stavimo posip.

Posip: Pomiješamo brašno, šećer i vanili šećer te dodamo u otopljeni Zvijezda stolni.  Dobivene mrvice posipamo po nadjevu od sira i sve zajedno pečemo oko 40- 50 minuta na 180 stupnjeva. Ukrasimo po  želji.

Sastojci:

Tijesto:

  • 200g brašna glatko
  • 100g Zvijezda stolni
  • 60g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • limunova korica

Nadjev od sira:

  • 350g svježeg kravljeg sira
  • 100g šećera
  • 3 jaja
  • 1 vanili šećer
  • limunova korica
  • 1 žlica griza
  • 1 kiselo vrhnje

Posip:

  • 100g Zvijezda stolni
  • 100g šećera u prahu
  • 200g brašna glatko
  • vanili šećer
Podijeli sa drugima:
Povezani članci