Piletina iz pećnice na talijanski

Piletina iz pećnice na talijanski

Priprema

Pileće filete očistimo od kožica i žilica. Posolimo ih, popaprimo, posipamo mrvljenim sušenim bosiljkom, natrljamo protisnutim češnjakom i ostavimo da odstoje dvije tri minute. U tavi ugrijemo margarin i jednu žlicu maslinovog ulja, te na njima sa obije strane kratko popržimo filete (jednu minutu sa svake strane). Ovako pripremljeno meso rasporedimo po dnu vatrostalne posude za pečenje u pećnici, a na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim na luk dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, šećer, mrvljeni origano, ulijemo pileći temeljac, i kada zavri na laganoj vatri kuhamo minutu dvije. Dobiveni umak prelijemo preko pilećih fileta, ravnomjerno rasporedimo, dodamo crne masline, sve zajedno prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20 minuta. Nakon tog vremena sa vatrostalne posude skinemo alu foliju, na pileće filete stavimo po dvije tanko narezane kriške mozzarelle, sve zajedno vratimo u pećnicu i pečemo dalje dok se sir ne zapeče (po prilici 10-ak minuta). Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.

Sastojci

  • 4 pileća fileta
  • 1 žličica mrvljenog sušenog bosiljka
  • 2 režnja češnjaka
  • 15 g Zvijezda margarin
  • 2 glavice luka
  • 400 g sjeckane rajčice
  • 50 g koncentrata rajčice
  • 15 g šećera
  • 1 žličica sušenog origana
  • 170 ml pilećeg temeljca
  • 150 g mozzarelle
  • 15-ak Zvijezda crnih maslina
  • Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
Podijeli sa drugima:
Povezani članci