Pesto Genovese

Pesto Genovese

Priprema

Operite i osušite listiće bosiljka. Pomiješajte sir, ulje, pinjole, bosiljak i češnjak i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dobiveni pire premjestite u posudu za umak.Poslužite uz juhe, odreske, kuhanu junetinu i tjesteninu. U Italiji se pesto i svježi kruh služe kao predjelo. Umjesto dvije vrste sira, može se udvostručiti količina parmezana. Prijedlog: Zamrznite pesto u porcijama. Pesto se u zamrzivaču može čuvati do 6 mjeseci.

Sastojci

  • dvije trećine šalice listića svježeg bosiljka
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 3 žlice ribanog sira Pecorino
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • 1 šalica Zvijezda maslinovog ulja
  • trećina šalice pinjola
Podijeli sa drugima:
Povezani članci