Upute za pripremu:
Prije svega sušene vrganje na vrijeme stavimo močiti u zdjelicu s hladnom vodom da omekšaju. Zatim u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u tavi rastopimo margarin, dodamo omekšale i ocijeđene vrganje i pržimo ih minutu dvije. Potom u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu tartufa i vrganja, sve zajedno izmiješamo i pričekamo da zavri. Nakon tri četiri minute umak po želji začinimo solju i možemo poslužiti jelo.
Gotove njoke ocijedimo, rasporedimo na tanjure, sve zajedno posipamo sa malo svježe naribanog parmezana i ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka.
Sastojci za 4 osobe:
- 130 g tartufi i vrganji iz staklenke
- 20 g sušenih vrganja
- 1 kg Zvijezda njoka
- 80 g Zvijezda Stolnog
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 30 g parmezana
- sol, papar