[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
Njoke skuhajte po uputama s vrećice. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Na maslinovom ulju prodinstajte crveni luk dok ne omekša, zatim mu dodajte nasjeckani češnjak i kratko dinstajte, tek toliko da zamiriši. Na luk dodajte zrelu nasjeckanu rajčicu, dinstajte oko 5 minuta dok malo ne omekša, zatim dodajte pasiranu rajčicu, te sve dinstajte oko 10 minuta. Na kraju dodajte skuhane njoke, svježe lišće bosiljka, nasjeckanu mozzarellu i začinite po želji sa soli i paprom. Gotovo jelo premjestite u manju vatrostalnu posudu i stavite ga u zagrijanu pećnicu na 10 – 15 minuta, odnosno dok se sir ne otopi. Poslužite toplo uz svježi bosiljak i naribani sir Grana Padano.
*Korak s pečenjem možete preskočiti, te samo u toplo jelo umiješati kuglice mini mozzarelle.
Dobar tek!
O autorici:
Sanja Mijac poznata je hrvatska gastroblogerica te autorica bloga Domaćica, posvećenog domaćim receptima. Njene ukusne kreacije od sada možete pronaći i na Zvijezdinoj stranici gdje će s vama podijeliti jednostavne recepte koji uspjevaju baš svaki put!
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
- 500 g Zvijezda njoka
- 3 žlice Zvijezda Ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- češnjaka po želji
- 2 zrele rajčice
- 2 dcl Zvijezda pasirane rajčice
- svježe lišće bosiljka
- 50 g Zottarella mozzarelle
- sol i papar