[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]Poznata gastroblogerica Sanja Mijac donosi nam ukusan recept za mediteranske morske tortelline koji su idealan obrok za tople ljetne dane.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Upute za pripremu:
- Tortelline pripremite po uputama s pakiranja.
- U tavi na maslinovom ulju popržite nasjeckani ljubičasti luk dok malo ne omekani, zatim mu dodajte nasjeckani češnjak pa pržite dok ne zamiriši.
- Na luk dodajte pasiranu rajčicu i bijelo vino, pirjajte nekoliko minuta dok vino ne ishlapi.
- Zatim dodajte plodove mora, te pirjajte sve skupa još oko 5 minuta.
- Umak posolite, popaprite i dodajte lišće peršina.
- U gotov umak dodajte ocijeđene skuhane tortelline i poslužite uz malo naribanog sira i rukole.
O autorici:
Sanja Mijac poznata je hrvatska gastroblogerica te autorica bloga Domaćica, posvećenog domaćim receptima. Njene ukusne kreacije od sada možete pronaći i na Zvijezdinoj stranici gdje će s vama podijeliti jednostavne recepte koji uspjevaju baš svaki put!
Sastojci:
- 250 g Zvijezda tortellini sa skutom i špinatom
- 3 žlice Zvijezda ekstra djevičanskog malisnovog ulja
- 1 manji ljubičasti luk
- 3 češnja češnjaka
- 2,5 dcl Zvijezda pasirane rajčice
- 2,5 dcl bijelog vina
- 250 g plodova mora
- sol, papar, šaka svježeg lišća peršina