Marinirane balancane na dalmatinski

Marinirane balancane na dalmatinski

Patliđani su najveći ljetni izazov kuharima. Čak i u najjednostavnijim receptima zahtijevaju finese kojima se dosežu kulinarski vrhunci. Upravo je takav slučaj s klasičnim mariniranim patliđanima na dalmatinski, dakle marinirane balancane. Obično se začine peršinovim listom, no mediternaske im trave daruju nezaboravne arome.

Upute za pripremu:

  1. Balancane se narežu na kriške debele oko pola centimetra, prepeku se na malo ulja i odlože.
  2. U istoj se tavi kratko prepeku nasjeckane papričice. Doda im se sjeckani češnjak i na koncu žalfija i menta.
  3. Kada se skinu s vatre poliju se obilno maslinovim uljem. Ovako aromatizirano ulje polije se po balancanama, a marinada odloži barem preko noći.

Ovo jelo najbolje je poslužiti uz preprženi kruh i dobro vino.

Recept by Rene Bakalović

Sastojci:

  • 2 balancane
  • 2 male papričice (idealne su male zelene dalmatinske papričice zvane peveruni,odnosno poveruni)
  • 2 – 3 češnja češnjaka
  • stručak mente
  • stručak kadulje
  • krupna morska sol
  • Zvijezda maslinovo ulje