[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]Patliđani su najveći ljetni izazov kuharima. Čak i u najjednostavnijim receptima zahtijevaju finese kojima se dosežu kulinarski vrhunci. Upravo je takav slučaj s klasičnim mariniranim patliđanima na dalmatinski, dakle marinirane balancane. Obično se začine peršinovim listom, no mediternaske im trave daruju nezaboravne arome.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
- Balancane se narežu na kriške debele oko pola centimetra, prepeku se na malo ulja i odlože.
- U istoj se tavi kratko prepeku nasjeckane papričice. Doda im se sjeckani češnjak i na koncu žalfija i menta.
- Kada se skinu s vatre poliju se obilno maslinovim uljem. Ovako aromatizirano ulje polije se po balancanama, a marinada odloži barem preko noći.
Ovo jelo najbolje je poslužiti uz preprženi kruh i dobro vino.
Recept by Rene Bakalović[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
- 2 balancane
- 2 male papričice (idealne su male zelene dalmatinske papričice zvane peveruni,odnosno poveruni)
- 2 – 3 češnja češnjaka
- stručak mente
- stručak kadulje
- krupna morska sol
- Zvijezda maslinovo ulje