Priprema
- Krumpir i mrkvu oguli i nareži na jednake kockice, pa ubaci u lonac i prelij hladnom vodom dok ne prekrije povrće. Posoli i kuhaj dok povrće ne omekša.
- Prije nego krumpir i mrkva budu kuhani, dodaj malo povrtnog ili pilećeg temeljca i nasjeckanog peršina te kuhaj još nekoliko minuta dok ne zavrije pa skloni s vatre.
- U manjem loncu otopi Zvijezda Češnjak Kockicu, dodaj brašno i miješaj dok ne poprimi zlatnu boju, pa ulijevaj mlijeko miješajući. Posoli i popapri, pa kuhaj na laganoj vatri dok se ne zgusne i cijelo vrijeme miješaj.
- Krumpir i mrkvu u loncu gnječilicom usitni te dodaj umak i sve dobro promiješaj.
- Posluži u tanjuru i dodaj kockice preprženog kruha.
Sastojci
- ½ kg krumpira2 srednje mrkve
- 46 g Zvijezda Češnjak kockice
- Sol
- Papar
- Brašno
- Mlijeko
- Kockice preprženog kruha