Kozice na buzaru

Sastojci:

500 g očišćenih kozica

50 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja

23 g Zvijezda Češnjak Kockice

100 ml bijelog vina

Peršin

1 češanj češnjaka

2 žlice krušnih mrvica

3 žlice Zvijezda pasirane rajčice

Sol

Papar

Postupak:

  1. Na tavi s maslinovim uljem i Zvijezda Češnjak kockicom kratko preprži sitno sjeckani češnjak. Dodaj sjeckani peršin i krušne mrvice, pa još malo preprži.
  2. Dodaj pasiranu rajčicu i prokuhaj minutu, nakon čega ulij vino. Kad zavrije i vino se reducira, ubaci kozice i začini ih soli i paprom.
  3. Kuhaj poklopljeno na laganoj vatri 15 minuta. Ako se umak čini pregust, dodaj malo vode ili vina, a ako je prerijedak, dodaj još krušnih mrvica.
Podijeli sa drugima:
Povezani članci