[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]Janjetina s bižima (graškom) među brojnim kultnim jelima Splićani svrstavaju u sam vrh. Varijacije su brojne. Odabrali smo diskretno podmlađen klasični pristup.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Upute za pripremu:
Posoljenu janjetinu narezanu na komade pospemo s malo šećera. Kratko ju prepržimo na malo ulja da porumeni, potom dodamo narezanu kapulu i pomidor, češnjak, začine, kvasinu, podlijemo s malo vode i kvasine. Kuhamo na laganoj vatri oko pola sata. Dodamo još malo vode, pojačamo vatru i dodamo Zvijezda grašak koji kratko zakuha. Na koncu jelo prelijemo uljem i sjeckanim listom peršina.
Recept by Rene BakalovićSastojci:
- 500 g janjetine
- žličica šećera
- 250 g Zvijezda graška
- 1 veći zreli pomidor (rajčica)
- 1 manja kapula
- 2 češnja češnjaka
- nekoliko listova kadulje
- peršinov list
- žlica kvasine
- crni papar u zrnu
- 2 dcl Ol Dalmatia ulja