Priprema
But bez kosti narežemo na odreske debljine dva centimetra oblikujemo ih u medaljone, povežemo kuhinjskom vezicom da zadrže oblik, te ih začinimo solju i paprom. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo listove kadulje i kratko ih popržimo. Zatim u tavu dodamo medaljone, te ih sa svake strane pržimo dvije tri minute. Ovako pripremljene medaljone premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svakog stavimo po jedan režanj češnjaka koji smo prignječili kako bi pustio aromu, prelijemo ih sa nekoliko kapi bijelog vina, maslinovim uljem, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici sat i pol vremena. U tavu na masnoću od prženja ulijemo preostalo bijelo vino i po dnu miješamo pjenjačom kako bi skinuli karameliziran sloj od prženja. Zatim u tavu dodamo senf, izmiješamo sastojke, te umiješamo nekolik kockica margarina da povežemo umak. Gotove medaljone poslužimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom, a uz njih poslužimo kuhano mlado povrće ili pečeni.
Sastojci
- 800 g janjećeg buta bez kosti 10-ak listova
- svježe kadulje
- 5 režnjeva češnjaka
- 25 g Zvijezda margarina
- 80 ml bijelog vina
- 1 žličica Zvijezda senfa