Grašak s krumpirom u bešamel-umaku

Grašak s krumpirom u bešamel-umaku

Priprema

Krumpire operite i kuhajte u kori pola sata u posoljenoj vodi. Kada su kuhani, izvadite ih, ogulite i narežite na kockice Grašak ubacite u uzavrelu vodu, prokuhajte nekoliko minuta i pomiješajte s krumpirima. U međuvremenu priredite bešamel-umak. Na ugrijanom margarinu propirjajte sitno nasjeckani luk. Kad ostakleni, dodajte brašno, promiješajte i dodajte malo vode. Malo propirjajte i pomalo dolijevajte juhu i mlijeko neprekidno miješajući da se ne stvore grudice. Prokuhajte umak nekoliko minuta. Posolite i popaprite te poprašite šećerom i ribanim oraščićem. Grašak i krumpir prelijte umakom i pospite ribanim grojerom. Stavite zdjelu u pećnicu i na osrednjoj temperaturi zapecite oko 15 minuta.

Sastojci

Bešamel-umak:

  • 40 g Zvijezda stolnog margarina
  • 1 glavica luka
  • 1/2 l juhe od povrća(iz vrećice)
  • 1/4 l mlijeka
  • sol papar
  • muškatni orščić
  • prstohvat šećera
  • 40 g ribanog sira grojera
Podijeli sa drugima:
Povezani članci