Priprema
Krumpire operite i kuhajte u kori pola sata u posoljenoj vodi. Kada su kuhani, izvadite ih, ogulite i narežite na kockice Grašak ubacite u uzavrelu vodu, prokuhajte nekoliko minuta i pomiješajte s krumpirima. U međuvremenu priredite bešamel-umak. Na ugrijanom margarinu propirjajte sitno nasjeckani luk. Kad ostakleni, dodajte brašno, promiješajte i dodajte malo vode. Malo propirjajte i pomalo dolijevajte juhu i mlijeko neprekidno miješajući da se ne stvore grudice. Prokuhajte umak nekoliko minuta. Posolite i popaprite te poprašite šećerom i ribanim oraščićem. Grašak i krumpir prelijte umakom i pospite ribanim grojerom. Stavite zdjelu u pećnicu i na osrednjoj temperaturi zapecite oko 15 minuta.
Sastojci
- 250 g krumpira
- 500 g Zvijezda konzerviranog graška
- sol
- Zvijezda stolni margarin za podmazivanje
Bešamel-umak:
- 40 g Zvijezda stolnog margarina
- 1 glavica luka
- 1/2 l juhe od povrća(iz vrećice)
- 1/4 l mlijeka
- sol papar
- muškatni orščić
- prstohvat šećera
- 40 g ribanog sira grojera