Priprema
Gamberima odvojimo glave, a repove očistimo od oklopa tako da na krajevima ostanu peraje. Očišćene repove posipamo sa malo mrvljenog šarenog papra, premjestimo ih u zdjelu, prelijemo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. Za to vrijeme napravimo coctail umak tako što u zasebnu zdjelicu ulijemo liker od višanja, dodamo majonezu i kečap, nekoliko kapi soka od naranče, malo soli i bijelog papra, te sve zajedno dobro izmiješamo pjenjačom i stavimo na hladno. Marinirane repove gambera pojedinačno obložimo sa po jednim listom bosiljka, omotamo tankom kriškom pancete i stavljamo na stranu. Ovako pripremljene repove gambera stavljamo pržiti na vruću tavu bez masnoće sa svake strane po prilici jednu i pol minutu. Gotove gambere složimo na prikladan tanjur, uz njih poslužimo pripremljeni i ohlađeni koktel umak i sve zajedno poslužimo.
Sastojci
- 16 repova gambera
- 1 žličice šarene mješavine papra u zrnu
- 1 naranča
- 50 g Zvijezda ketchupa
- 40 g Zvijezda majoneze
- 30 ml likera od višanja
- 16 kriški pancete
- 20-ak listova svježeg bosiljka
- bijeli papar