Gamberi s coctail umakom

Gamberi s coctail umakom

Priprema

Gamberima odvojimo glave, a repove očistimo od oklopa tako da na krajevima ostanu peraje. Očišćene repove posipamo sa malo mrvljenog šarenog papra, premjestimo ih u zdjelu, prelijemo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. Za to vrijeme napravimo coctail umak tako što u zasebnu zdjelicu ulijemo liker od višanja, dodamo majonezu i kečap, nekoliko kapi soka od naranče, malo soli i bijelog papra, te sve zajedno dobro izmiješamo pjenjačom i stavimo na hladno. Marinirane repove gambera pojedinačno obložimo sa po jednim listom bosiljka, omotamo tankom kriškom pancete i stavljamo na stranu. Ovako pripremljene repove gambera stavljamo pržiti na vruću tavu bez masnoće sa svake strane po prilici jednu i pol minutu. Gotove gambere složimo na prikladan tanjur, uz njih poslužimo pripremljeni i ohlađeni koktel umak i sve zajedno poslužimo.

Sastojci

  • 16 repova gambera
  • 1 žličice šarene mješavine papra u zrnu
  • 1 naranča
  • 50 g Zvijezda ketchupa
  • 40 g Zvijezda majoneze
  • 30 ml likera od višanja
  • 16 kriški pancete
  • 20-ak listova svježeg bosiljka
  • bijeli papar
Podijeli sa drugima:
Povezani članci