Priprema:
U dubokoj posudi pomiješajte palentu, brašno, sodu bikarbonu i začine.
Postepenim ulijevanjem mlijeka i stalnim miješanjem zamijesite glatko tekuće tijesto.
U dubokom loncu zagrijte Zvijezda suncokretovo ulje. Idealna temperatura ulja za pripremu corn doga je oko 180 stupnjeva. Uz višu temperaturu ulja tijesto će izvana biti prepečeno, a iznutra će ostati sirovo.
Hrenovke skuhajte ili ispecite na tavi. Ako koristite veće hrenovke, prerežite ih na pola, a ako su manje, kroz njih možete odmah probosti drveni štapić za ražnjiće.
Svaku hrenovku uronite u corn dog tijesto, a zatim je prebacite u zagrijano ulje za prženje. Corn dog pržite uz lagano okretanje štapića u ulju nekoliko minuta dok ne postane zlatno smeđe boje.
Prženi corn dog odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a korica isprženog corn doga postala hrskavija.
Corn dogs poslužite uz Zvijezda ketchup majonezu.
Sastojci:
- Hrenovke 300 grama
- Palenta 160 grama
- Oštro brašno 150 grama
- Mlijeko 250 ml
- Soda bikarbona 2-3 jušne žlice
- Sol, papar po ukusu
- Dodatni začini po ukusu (sušeni origano, bosiljak, crvena paprika, čili)
- Zvijezda suncokretovo ulje 1l
- Zvijezda ketchup majoneza 1 tuba