Corn Dog by Darko Kontin

Corn Dog by Darko Kontin

Priprema:

U dubokoj posudi pomiješajte palentu, brašno, sodu bikarbonu i začine.

Postepenim ulijevanjem mlijeka i stalnim miješanjem zamijesite glatko tekuće tijesto.

U dubokom loncu zagrijte Zvijezda suncokretovo ulje. Idealna temperatura ulja za pripremu corn doga je oko 180 stupnjeva. Uz višu temperaturu ulja tijesto će izvana biti prepečeno, a iznutra će ostati sirovo.

Hrenovke skuhajte ili ispecite na tavi. Ako koristite veće hrenovke, prerežite ih na pola, a ako su manje, kroz njih možete odmah probosti drveni štapić za ražnjiće.

Svaku hrenovku uronite u corn dog tijesto, a zatim je prebacite u zagrijano ulje za prženje. Corn dog pržite uz lagano okretanje štapića u ulju nekoliko minuta dok ne postane zlatno smeđe boje.

Prženi corn dog odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a korica isprženog corn doga postala hrskavija.

Corn dogs poslužite uz Zvijezda ketchup majonezu.

corn-dog-02

Sastojci:

  • Hrenovke 300 grama
  • Palenta 160 grama
  • Oštro brašno 150 grama
  • Mlijeko 250 ml
  • Soda bikarbona 2-3 jušne žlice
  • Sol, papar po ukusu
  • Dodatni začini po ukusu (sušeni origano, bosiljak, crvena paprika, čili)
  • Zvijezda suncokretovo ulje 1l
  • Zvijezda ketchup majoneza 1 tuba