Burger s trganom svinjetinom

Sastojci:

Svinjska lopatica

Začini (sol, papar, dimljena paprika, kajenski papar)

2 žlice Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja

50 g Zvijezda Slane Kockice

50 ml Zvijezda Aceto balsamico di Modena

200 ml Zvijezda pasirane rajčice

100 ml vode ili temeljca

1 glavica luka

Crveni kupus

Mrkva

Pecivo za burgere

Umak po želji

 

Postupak:

  1. Meso mariniraj začinima pa ostavi u hladnjaku nekoliko sati. Nakon toga na tavi (koja je prikladna za pećnicu) zagrij maslinovo ulje i 25 g Zvijezda Slane kockice pa preprži sa svih strana.
  2. Meso izvadi sa strane i ostavi ga pokrivenog, a u tavu dodaj nasjeckani luk. Kad omekša, dodaj aceto balsamico i kuhaj par minuta dok se ne reducira.
  3. Dodaj pasiranu rajčicu i vodu ili temeljac te začine, pa kratko prokuhaj i vrati meso u tavu.
  4. Pećnicu zagrij na 140°C i poklopljenu tavu stavi u pećnicu na 3 sata. Nakon toga makni poklopac ili aluminijsku foliju, prelij umakom u kojem se peče i dodaj malo Zvijezda Slane kockice na meso, pa nastavi peći na 180°C još 30 minuta.
  5. Meso izvadi iz pećnice i ostavi da se odmori. Zatim ga uz pomoć vilice rastrgaj na komadiće.
  6. Pecivo za burgere prereži na pola pa unutarnju stranu kratko preprži na tavi s otopljenom Zvijezda Slanom Kockicom
  7. Mrkvu očisti pa naribaj na trakice, a crveni kupus nareži.
  8. Pecivo premaži umakom po želji, dodaj trganu svinjetinu, pa prelij s ostatkom umaka iz tave. Dodaj mrkvu i crveni kupus.
Podijeli sa drugima:
Povezani članci