Sastojci:
Svinjska lopatica
Začini (sol, papar, dimljena paprika, kajenski papar)
2 žlice Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g Zvijezda Slane Kockice
50 ml Zvijezda Aceto balsamico di Modena
200 ml Zvijezda pasirane rajčice
100 ml vode ili temeljca
1 glavica luka
Crveni kupus
Mrkva
Pecivo za burgere
Umak po želji
Postupak:
- Meso mariniraj začinima pa ostavi u hladnjaku nekoliko sati. Nakon toga na tavi (koja je prikladna za pećnicu) zagrij maslinovo ulje i 25 g Zvijezda Slane kockice pa preprži sa svih strana.
- Meso izvadi sa strane i ostavi ga pokrivenog, a u tavu dodaj nasjeckani luk. Kad omekša, dodaj aceto balsamico i kuhaj par minuta dok se ne reducira.
- Dodaj pasiranu rajčicu i vodu ili temeljac te začine, pa kratko prokuhaj i vrati meso u tavu.
- Pećnicu zagrij na 140°C i poklopljenu tavu stavi u pećnicu na 3 sata. Nakon toga makni poklopac ili aluminijsku foliju, prelij umakom u kojem se peče i dodaj malo Zvijezda Slane kockice na meso, pa nastavi peći na 180°C još 30 minuta.
- Meso izvadi iz pećnice i ostavi da se odmori. Zatim ga uz pomoć vilice rastrgaj na komadiće.
- Pecivo za burgere prereži na pola pa unutarnju stranu kratko preprži na tavi s otopljenom Zvijezda Slanom Kockicom
- Mrkvu očisti pa naribaj na trakice, a crveni kupus nareži.
- Pecivo premaži umakom po želji, dodaj trganu svinjetinu, pa prelij s ostatkom umaka iz tave. Dodaj mrkvu i crveni kupus.