Upute za pripremu:
Jaja, šećer, Zvijezda stolni sobne temperature i limunovu koricu pjenasto izmiješajte mikserom. Ukoliko vam se u smjesi stvore sitne grudice, samo nastavite dalje, jer će one nestati kada napravite tijesto. Pomiješajte brašno i prstohvat soli. Naizmjenice dodajte brašno, sol i 100ml mlijeka u prethodno napravljenu smjesu.
U 50ml toplog mlijeka izmiješajte izmrvljeni svježi kvasac i dodajte ga u smjesu. Na kraju dodajte ulje. Prema potrebi tijesto razradite rukama.
Savjet: neka su jaja i mlijeko sobne temperature jer će vam tijesto biti rahlije i izdašnije.
Ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu 1 sat. Nakon toga tijesto lagano premijesite, prebacite na pobrašnjenu površinu i pomoću valjka tanko razvaljajte.
Tijesto izrežite nožem na kvadrate. U svaki kvadrat stavite čajnu žlicu pekmeza i prekrite rubove kako biste dobili kuglicu. Izradite kuglicu rukama ako je potrebno. Stavljajte ih jednu do druge u prethodno namazanu tepsiju sa Zvijezda stolnim i brašnom.
Ostavite da se dižu na toplom 45 minuta. Buhtle stavite peći 5 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 C. Nakon toga smanjite na 180 C i pecite još 15 minuta.
Ohlađene buhtle dekorirajte šećerom u prahu.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 100g Zvijezda stolni
- 1 limun
- 150ml mlijeka
- 20g svježeg kvasca
- 550g oštrog brašna
- Sol
- 2 žlice ulje
- Pekmez za nadjev po želji
- Šećer u prahu za dekoraciju