Buhtle

Upute za pripremu:

Jaja, šećer, Zvijezda stolni sobne temperature i limunovu koricu pjenasto izmiješajte mikserom. Ukoliko vam se u smjesi stvore sitne grudice, samo nastavite dalje, jer će one nestati kada napravite tijesto. Pomiješajte brašno i prstohvat soli. Naizmjenice dodajte brašno, sol i 100ml mlijeka u prethodno napravljenu smjesu.

U 50ml toplog mlijeka izmiješajte izmrvljeni svježi kvasac i dodajte ga u smjesu. Na kraju dodajte ulje. Prema potrebi tijesto razradite rukama.

Savjet: neka su jaja i mlijeko sobne temperature jer će vam tijesto biti rahlije i izdašnije.

Ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu 1 sat. Nakon toga tijesto lagano premijesite, prebacite na pobrašnjenu površinu i pomoću valjka tanko razvaljajte.

Tijesto izrežite nožem na kvadrate. U svaki kvadrat stavite čajnu žlicu pekmeza i prekrite rubove kako biste dobili kuglicu. Izradite kuglicu rukama ako je potrebno. Stavljajte ih jednu do druge u prethodno namazanu tepsiju sa Zvijezda stolnim i brašnom.

Ostavite da se dižu na toplom 45 minuta. Buhtle stavite peći 5  minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 C. Nakon toga smanjite na 180 C i pecite još 15 minuta.

Ohlađene buhtle dekorirajte šećerom u prahu.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 100g Zvijezda stolni
  • 1 limun
  • 150ml mlijeka
  • 20g svježeg kvasca
  • 550g oštrog brašna
  • Sol
  • 2 žlice ulje
  • Pekmez za nadjev po želji
  • Šećer u prahu za dekoraciju
Podijeli sa drugima:
Povezani članci