Recept by Domaćica: Brze kiflice

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]Poznata food blogerica Domaćica u suradnji sa Zvijezdom donosi recept za odlične domaće brze kiflice koje možete prilagođavati svome ukusu dodajući punjenje koje vam najviše odgovara. Dobar tek![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

  1. Suhi kvasac razmutite u 2 dcl toplog mlijeka i malo šećera. Ostavite ga da se „digne“ na toplom.
  2. Zamijesite tijesto od 600 g glatkog brašna, 1 dcl Zvijezda suncokretovog ulja, 200 g kiselog vrhnja, 1 praška za pecivo, 1 žličice soli i uzdignutog kvasca.
  3. Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte tijesto u krug. Narežite ga na trokutiće i zamotajte kiflice.

POSEBNO IZMUTITE:

  1. 1 jaje, 1 žlićicu Zvijezda alkoholnog octa, 1 žlićicu soli.
  2. Premažite kiflice i pospite sjemenkama po želji.
  3. Kiflice neka odmore na tepsiji dok vi zagrijete pećnicu na 180°C.
  4. Pecite 20-30 minuta.

 

sanja-mijac-domacicaO autorici:
Sanja Mijac poznata je hrvatska gastroblogerica te autorica bloga Domaćica, posvećenog domaćim receptima. Njene ukusne kreacije od sada možete pronaći i na Zvijezdinoj stranici gdje će s vama podijeliti jednostavne recepte koji uspjevaju baš svaki put!

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Kiflice:

  • 1 Suhi kvasac
  • 2 dcl toplog mlijeka
  • šećer
  • 600 g glatkog brašna
  • 1 dcl Zvijezda suncokretova ulja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli

Premaz:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci