Torta od trešanja

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema biskvita:

Odvojiti bjelance od žumanaca. Zvijezda stolni sobne temperature pjenasto izmiješati mikserom sa šećerom u prahu te dodati žumance i otopljenu čokoladu. Bjelance s vanilin šećerom istući mikserom u čvrsti snijeg i dodati smjesi od žumanaca. Na kraju, dodati brašno i mljevene bademe te izliti u kalup za torte. Peći otprilike 1 sat na 180 – 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.

Priprema kreme:

Otopiti čokoladu na pari te kada se malo prohladi dodati u tučeni Zvijezda šlag. Prerežite ohlađenu tortu na pola i stavite kremu. Ukrasite tortu izvana tučenim šlagom, trešnjama i struganom čokoladom

[/vc_column_text][/vc_column]

Biskvit:

  • 8 jaja
  • 14 dag mljevenih badema
  • 28 dag Zvijezda stolni
  • 10 dag šećera u prahu
  • 18 dag šećera
  • 28 dag brašna glatkog
  • 1 vanilin šećer

Nadjev:

  • 4 dl šlaga
  • 15 dag čokolade

Ukrašavanje:

  • 5 dag čokolade
  • trešnje (svježa ili ušećerene)
  • šlag
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci