Tajni sastojak za najsočniji hamburger

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Dolazak proljetnog vremena i roštiljanja u prirodi sa sobom povlači osnovno pitanje – znate li zapravo trik za pravljenje najboljeg burgera, većini omiljenog mesa sa roštilja.

Bez obzira na to spremate li klasične pljeskavice ili pripremate čitav hamburger, najvažnije je da meso bude dobro pripremljeno. Zapravo, dobro nije prikladna riječ, budući da za vas imamo trik za pripremanje „najboljeg hamburgera na svijetu“, i otkrit ćemo vam koji to sastojak pravi razliku.

Vjerovali ili ne, svjetski majstori roštilja i kuhari ustanovili su da je put do idealno sočnog hamburgera dodavanje majoneze mesu prije pečenja. Idelna doza su dvije žlice majoneze na jedan kilogram mljevenog mesa. Tajna leži u tome što će majoneza spriječiti da pečenje na roštilju isuši meso u bilo kojoj količini, a pri tome neće ni na koji način ugroziti miris i okus mesa, čak naprotiv.

Vjerujemo da su to dovoljno dobri razlozi da ove godine obradujete svoje goste i prijatelje novim receptom i za njih spremite najsočnije burgere sa savršenom sjajnom teksutrom za koju će se pobrinuti vaš skriveni sastojak.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

 1. Pomiješajte majonezu, krušne mrvice i sadržaj vrećice juhe
 2. Smjesu, zajedno s lukom, dodajte u meso te još jednom izmješajte, a zatim sve stavite da odstoji u hladnjaku
 3. Kada se ohladi, oblikujte 8 burgera koje ćete peći na dobro zagrijanom roštilju uz samo jedno okretanje. Vatra ne treba biti prejaka, samo treba paziti da je žica dobro ugrijana.
 4. Sada je vrijeme za slaganje sastojaka u pecivo kako bismo dobili gotov hamburger. Dodatke stavljajte po želji bilo da se radi o hrskavoj salati, sočnom paradajzu, kriški sira ili trakicama pržene slanine.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

 • 120g Zvijezda delikates majoneze
 • 120g krušnih mrvica
 • 1 jako sitno isjeckanog luka
 • 1 vrećica goveđe juhe
 • 1kg mljevene junetine ili teletine
 • Peciva
 • Dodaci po želji
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci