Špageti bolonjez

Sastojci:

500 g mljevene junetine

70 g sitno narezane dimljene slanine

50 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja

23 g Zvijezda Mediteran Kockice

500 g Zvijezda pasirane rajčice

 

200 ml crvenog vina

1 glavica luka

2 režnja češnjaka

2 mrkve

Lovorov list

Sol

Papar

Temeljac ili voda

Špagete

 

Postupak:

  1. U tavi na maslinovom ulju preprži slaninu, pa dodaj nasjeckani luk, češnjak i naribanu mrkvu. Miješaj dok ne omekša.
  2. Dodaj mljeveno meso i ulij pasiranu rajčicu, pa kratko pirjaj.
  3. Ulij malo temeljca ili vode te vina, začini soli i paprom i ubaci lovorov list.
  4. Kuhaj poklopljeno na laganoj vatri sat vremena, povremeno miješajući. Po potrebi dodaj još vode ili temeljca.
  5. Nakon 50 minuta kuhaj još 10 minuta otklopljeno kako bi višak vode ispario, a umak postao gušći.
  6. Špagete skuhaj al dente u kipućoj vodi, ocijedi, pa u njih umiješaj Zvijezda Mediteran Kockicu dok se jednolično ne otopi.
  7. Skuhane špagete prelij bolonjez umakom pa promiješaj.
  8. Kod serviranja dodaj još malo umaka po tjestenini i naribani parmezan.
Podijeli sa drugima:
Povezani članci