Špageti bolonjez

Priprema

  1. U tavi na maslinovom ulju preprži slaninu, pa dodaj nasjeckani luk, češnjak i naribanu mrkvu. Miješaj dok ne omekša.
  2. Dodaj mljeveno meso i ulij pasiranu rajčicu, pa kratko pirjaj.
  3. Ulij malo temeljca ili vode te vina, začini soli i paprom i ubaci lovorov list.
  4. Kuhaj poklopljeno na laganoj vatri sat vremena, povremeno miješajući. Po potrebi dodaj još vode ili temeljca.
  5. Nakon 50 minuta kuhaj još 10 minuta otklopljeno kako bi višak vode ispario, a umak postao gušći.
  6. Špagete skuhaj al dente u kipućoj vodi, ocijedi, pa u njih umiješaj Zvijezda Mediteran Kockicu dok se jednolično ne otopi.
  7. Skuhane špagete prelij bolonjez umakom pa promiješaj.
  8. Kod serviranja dodaj još malo umaka po tjestenini i naribani parmezan.

Sastojci

  • 500 g mljevene junetine
  • 70 g sitno narezane dimljene slanine
  • 50 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 23 g Zvijezda Mediteran Kockice
  • 500 g Zvijezda pasirane rajčice
  • 200 ml crvenog vina
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • Lovorov list
  • Sol
  • Papar
  • Temeljac ili voda
  • Špagete
Podijeli sa drugima:
Povezani članci