Priprema
- U tavi na maslinovom ulju preprži slaninu, pa dodaj nasjeckani luk, češnjak i naribanu mrkvu. Miješaj dok ne omekša.
- Dodaj mljeveno meso i ulij pasiranu rajčicu, pa kratko pirjaj.
- Ulij malo temeljca ili vode te vina, začini soli i paprom i ubaci lovorov list.
- Kuhaj poklopljeno na laganoj vatri sat vremena, povremeno miješajući. Po potrebi dodaj još vode ili temeljca.
- Nakon 50 minuta kuhaj još 10 minuta otklopljeno kako bi višak vode ispario, a umak postao gušći.
- Špagete skuhaj al dente u kipućoj vodi, ocijedi, pa u njih umiješaj Zvijezda Mediteran Kockicu dok se jednolično ne otopi.
- Skuhane špagete prelij bolonjez umakom pa promiješaj.
- Kod serviranja dodaj još malo umaka po tjestenini i naribani parmezan.
Sastojci
- 500 g mljevene junetine
- 70 g sitno narezane dimljene slanine
- 50 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 23 g Zvijezda Mediteran Kockice
- 500 g Zvijezda pasirane rajčice
- 200 ml crvenog vina
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 mrkve
- Lovorov list
- Sol
- Papar
- Temeljac ili voda
- Špagete