Priprema
Ocijedite tunu i stavite je u veliku zdjelu. Razmrvite je vilicom na manje komade. Dodajte avokado, crveni luk, krastavac i cherry rajčice u zdjelu s tunom. Ako koristite kuhanu quinou, dodajte i nju. Dodajte chia sjemenke u zdjelu i lagano promiješajte sve sastojke.
Preljev:
U maloj zdjeli pomiješajte sok od limuna, ulje, sol i papar. Dobro promiješajte, a zatim prelijte preljevom salatu. Lagano promiješajte sve sastojke da se dobro povežu i okus prožme.
Sastojci
- 1 konzerva tune u maslinovom ulju (po mogućnosti divlja tuna, MSC certificirana)
- 1 zreli avokado, narezan na kockice
- 1 žlica chia sjemenki
- 1/2 crvenog luka, sitno nasjeckanog
- 1/2 krastavca, narezanog na kockice
- 1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
- 1/2 šalice kuhane quinoe
- sok od 1 limuna
- 2 žlice Omegol ulja
- sol i papar, po ukusu