Obavijest vjerovnicima: Poziv i uputa za prijavu tražbina

Pozivaju se vjerovnici da prijave svoje tražbine izvanrednom povjereniku

Temeljem otvaranja postupka izvanredne uprave nad Agrokorom i njegovim povezanim i ovisnim društvima sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u Trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku (dalje u tekstu: Zakon o postupku izvanredne uprave), pozivaju se vjerovnici da prijave svoje tražbine izvanrednom povjereniku u roku od 60 dana od dana otvaranja postupka izvanredne uprave, a koji rok počinje teći 10. travnja 2017. godine te traje do 09. lipnja 2017. godine.

Pozivaju se razlučni i izlučni vjerovnici da izvanrednog povjerenika obavijeste o svojim pravima, u skladu s odredbama čl. 258. Stečajnog zakona, u gore navedenim rokovima.

Kako bismo operativno pomogli kod pripreme prijave tražbina i omogućili njihovu brzu obradu, pozivamo vjerovnike trgovačkog društva Zvijezda d.d. da se jave gđi. Duška Tukša, na br. tel. 01/ 2382-755 i/ili e-mail: duska.tuksa@zvijezda.hr radi usklađivanja iznosa otvorenih stavaka na datum 09. travnja 2017. godine.

Kako bi se usklade provodile u što kraćem roku molimo vjerovnike da pripreme razradu otvorenih potraživanja na dan 09. travnja 2017. u elektronskom obliku (ukoliko je moguće u excel formatu). Navedeno nije zakonska obveza, a podatke koji će biti uključeni u analitici otvorenih potraživanja na dan 09. travnja 2017. definirali bismo u komunikaciji s vama.

Pozivamo vjerovnike da za pripremu usklade ispune i obrazac 19. Tablica prijavljenih tražbina, razlučnih i izlučnih prava (čl. 259. st. 1. SZ), koji možete preuzeti klikom OVDJE.

Nakon usklađivanja, Zvijezda d.d. izdat će vjerovniku potvrdu o usklađenom iznosu otvorenih stavaka na navedeni datum, čime će obrada prijavljenih potraživanja biti jednostavnija, jer neće iziskivati dodatno usklađivanje između kompanije i vjerovnika. Ovu ispravu potpisat će direktor financija, kako bi se potvrdila njezina vjerodostojnost.

Nakon pribavljanja potvrde salda na dan 09. travnja 2017. godine, samu prijavu tražbina treba izvršiti ispunjavanjem obrasca 18. Prijava tražbine u stečajnom postupku (čl. 257. st. 1. SZ), sukladno članku 32. Zakona o postupku izvanredne uprave, koji možete preuzeti klikom OVDJE te uputiti na adresu Agrokor d.d., Trg Dražena Petrovića 3, Zagreb s naznakom ”prijava – za izvanrednog povjerenika“ u dvije kopije s priloženim dokazima, sukladno odredbama Stečajnog zakona. Jedna kopija je za potrebe Trgovačkog suda.

Prijava tražbina – dodatne upute

Prijava tražbina – mjenice

Za sva operativna pitanja, molimo kontaktirajte gđu. Mirjana Budanko, br. tel. 01/2382-759, i/ili e-mail: mirjana.budanko@zvijezda.hr.

Zvijezda d.d.

Podijeli sa drugima:
Povezani članci