U njezinim su kolačima uživali i Sting i Bob Dylan a protekle je subote Mirjana Špoljar, brand ambasadorica Zvijezda margarina, zasladila dan posjetiteljima Super Konzuma Radnička i na cooking showu im otkrila trikove uz koje kolači svaki put uspiju.
Recept će lako pročitati već i prvašići koji ovih dana školske klupe mijenjaju ljetnim odmorom. Zvijezda margarin, svježe jagode, šećer, brašno, jaja…
No, svatko tko se okušao u pripravi kolača, pogotovo oni koju su prvi put odlučili brašnom zaprljati ruke, brzo su shvatili da nije dovoljno recept znati pročitati. Ima nešto i u trikovima.
Uvjerio se u to i glazbenik David Vurdelja, Baby Dooks koji je protekle subote zasukao rukave i uz detaljne upute trostruke prvakinje Hrvatske u slastičarstvu Mirjane Špoljar naučio trikove uz koje kolači baš svaki put uspiju.
Trik je u margarinu
Mirjana je Davidu i posjetiteljima Super Konzuma Radnička u Zagrebu pokazala kako napraviti prhko tijesto koje se topi u ustima i otkrila kako da od svake kreme naprave savršeno lagano osvježenje za ljetne dane.
Slatke košarice od jagoda koje je brand ambasadorica za Zvijezda margarine ispekla na cooking showu razgrabljene su u trenu, a brojni posjetitelji vraćali su se po još i raspitivali se za recept.
Mirjana Špoljar svojim je kolačima tijekom 20 godina duge slastičarske karijere život zasladila i brojnim drugim poznatim imenima, poput Boba Dylana i Stinga i nije oklijevala svoje znanje podijeliti s posjetiteljima Super Konzuma Radnička.
– Kocka margarina upotpunit će svaku kremu, a da bi se sastojci savršeno sljubili margarin mora biti sobne temperature te ga u kremu trebate umiješati lagano i nježno. Kad kremi udahnemo zrak i ona postane duplo veća, to je znak da s miješanjem treba stati, upute su koje je Mirjana Špoljar dala Baby Dooksu. Posebno ga je pak interesiralo da mu slastičarka oda tajnu kako napraviti savršeno prhko tijesto.
– Prhko tijesto obavezno mora „odmoriti“ u hladnjaku, a ne smijete ga previše mijesiti jer će se raspasti. Najbolje će uspjeti uz margarin koji je nešto mekši nego onaj sobne temperature – ni pretvrd, ni previše mekan, da nož kroz njega glatko klizi, otkrila je Baby Dooksu Mirjana Špoljar na što joj je on uzvratio:
– Znači, samo lagano. S kolačima treba biti nježan kao i sa ženama.
Zvijezda donosi novi TV format Krako&Slatko
Ljubitelji slastica trikove Mirjane Špoljar uz koje kolači baš uvijek ispadnu kao sa slike mogu doznati i na RTL Televiziji. Prva epizoda novog edukativno-zabavnog TV formata Kratko&Slatko koji donosi Zvijezda na rasporedu je ovog četvrtka 8. lipnja od 18 sati u emisiji Sve u šest na RTL Televiziji.
Mirjanu Špoljar možete i sami priupitati za savjet na cooking showu u Rijeci, 18. lipnja.