Mirjana Špoljar i Baby Dooks zasladili dan posjetiteljima Super Konzuma

U njezinim su kolačima uživali i Sting i Bob Dylan a protekle je subote Mirjana Špoljar, brand ambasadorica Zvijezda margarina, zasladila dan posjetiteljima Super Konzuma Radnička i na cooking showu im otkrila trikove uz koje kolači svaki put uspiju.

Recept će lako pročitati već i prvašići koji ovih dana školske klupe mijenjaju ljetnim odmorom. Zvijezda margarin, svježe jagode, šećer, brašno, jaja…
No, svatko tko se okušao u pripravi kolača, pogotovo oni koju su prvi put odlučili brašnom zaprljati ruke, brzo su shvatili da nije dovoljno recept znati pročitati. Ima nešto i u trikovima.

Uvjerio se u to i glazbenik David Vurdelja, Baby Dooks koji je protekle subote zasukao rukave i uz detaljne upute trostruke prvakinje Hrvatske u slastičarstvu Mirjane Špoljar naučio trikove uz koje kolači baš svaki put uspiju.

Trik je u margarinu

Mirjana je Davidu i posjetiteljima Super Konzuma Radnička u Zagrebu pokazala kako napraviti prhko tijesto koje se topi u ustima i otkrila kako da od svake kreme naprave savršeno lagano osvježenje za ljetne dane.
Slatke košarice od jagoda koje je brand ambasadorica za Zvijezda margarine ispekla na cooking showu razgrabljene su u trenu, a brojni posjetitelji vraćali su se po još i raspitivali se za recept.

Mirjana Špoljar svojim je kolačima tijekom 20 godina duge slastičarske karijere život zasladila i brojnim drugim poznatim imenima, poput Boba Dylana i Stinga i nije oklijevala svoje znanje podijeliti s posjetiteljima Super Konzuma Radnička.

Kocka margarina upotpunit će svaku kremu, a da bi se sastojci savršeno sljubili margarin mora biti sobne temperature te ga u kremu trebate umiješati lagano i nježno. Kad kremi udahnemo zrak i ona postane duplo veća, to je znak da s miješanjem treba stati, upute su koje je Mirjana Špoljar dala Baby Dooksu. Posebno ga je pak interesiralo da mu slastičarka oda tajnu kako napraviti savršeno prhko tijesto.

Prhko tijesto obavezno mora „odmoriti“ u hladnjaku, a ne smijete ga previše mijesiti jer će se raspasti. Najbolje će uspjeti uz margarin koji je nešto mekši nego onaj sobne temperature – ni pretvrd, ni previše mekan, da nož kroz njega glatko klizi, otkrila je Baby Dooksu Mirjana Špoljar na što joj je on uzvratio:

– Znači, samo lagano. S kolačima treba biti nježan kao i sa ženama.

Zvijezda donosi novi TV format Krako&Slatko

Ljubitelji slastica trikove Mirjane Špoljar uz koje kolači baš uvijek ispadnu kao sa slike mogu doznati i na RTL Televiziji. Prva epizoda novog edukativno-zabavnog TV formata Kratko&Slatko koji donosi Zvijezda na rasporedu je ovog četvrtka 8. lipnja od 18 sati u emisiji Sve u šest na RTL Televiziji.

Mirjanu Špoljar možete i sami priupitati za savjet na cooking showu u Rijeci, 18. lipnja.