[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
Prije svega krumpir ogulimo, narežemo na kocke i potopimo u zdjelu s vodom. U loncu ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pancetu narezanu na kockice, te ih na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. Za to vrijeme u zasebnu zdjelu ulijemo po prilici 200 ml mesne juhe, te pjenjačom umiješamo glatko brašno pazeći da ne ostanu grudice.
Potom umiješamo mljevenu crvenu papriku, sjeckani svježi mažuran, naribani svježi đumbir, sve zajedno ulijemo u lonac s lukom i pancetom, također ulijemo i preostalu juhu, te dodamo narezan krumpir koji prethodno ocijedimo. U juhu još stavimo lovorov list i kada zavri na laganoj vatri sve zajedno kuhamo 30-ak minuta.
Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu stavimo mileram, dodamo sjeckani peršin, protisnuti češnjak, nekoliko kapi maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izmiješamo u jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu umiješamo u juhu s krumpirom i pričekamo da ponovo zavri. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo sjeckanim koprom i možemo poslužiti.
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
- 750 g krumpira
- 1 glavica luka
- 60 g pancete
- 1 l mesne juhe
- 20 g glatkog brašna
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1 žlica svježeg naribanog mažurana
- 1 žlica naribanog svježeg đumbira
- 2 lovorova lista
- 200 g milerama
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanog kopra
- Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar