Sastojci:
500 g mljevene junetine
70 g sitno narezane dimljene slanine
50 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
23 g Zvijezda Mediteran Kockice
500 g Zvijezda pasirane rajčice
200 ml crvenog vina
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
2 mrkve
Lovorov list
Sol
Papar
Temeljac ili voda
Špagete
Postupak:
- U tavi na maslinovom ulju preprži slaninu, pa dodaj nasjeckani luk, češnjak i naribanu mrkvu. Miješaj dok ne omekša.
- Dodaj mljeveno meso i ulij pasiranu rajčicu, pa kratko pirjaj.
- Ulij malo temeljca ili vode te vina, začini soli i paprom i ubaci lovorov list.
- Kuhaj poklopljeno na laganoj vatri sat vremena, povremeno miješajući. Po potrebi dodaj još vode ili temeljca.
- Nakon 50 minuta kuhaj još 10 minuta otklopljeno kako bi višak vode ispario, a umak postao gušći.
- Špagete skuhaj al dente u kipućoj vodi, ocijedi, pa u njih umiješaj Zvijezda Mediteran Kockicu dok se jednolično ne otopi.
- Skuhane špagete prelij bolonjez umakom pa promiješaj.
- Kod serviranja dodaj još malo umaka po tjestenini i naribani parmezan.