Kolač princa Williama

Kolač princa Williama

Upute za pripremu:

Kalup za torte, promjera 20 cm namastite sa Zvijezda stolnim. Kekse prelomite na manje komade. U većoj zdjeli istucite Zvijezda stolni sobne temperature sa šećerom u prahu dok ne dobijete jednoličnu pjenastu smjesu. Na pari rastopite 110 g tamne čokolade. Otopljenu čokoladu dodajte u smjesu Zvijezda stolnog i šećera. Nakon što se smjesa sjedini, dodajte  jaje. Miješajte dok se sastojci ne povežu. Kada se smjesa dovoljno poveže, dodajte kekse, lagano miješajući da se keksi ne razmrve. Gotovu smjesu ulijte u kalup te ostavite u hladnjaku najmanje dva i pol sata.

Kada se torta ohladi, naopako ju izvadite iz kalupa te prelijte glazurom otopljene čokolade. Ukrasite po želji.

Sastojci:

  • 120 g Zvijezda stolnog
  • 125 g šećera u prahu
  • 110 g tamne čokolade,
  • 1 jaje
  • 200 grama keksa

Glazura:

  • 240 g otopljene čokolade

Dekoracija:

  • Po želji