200 vježbača vježbalo uz Aktivnu Hrvatsku i Omegol

200 vježbača vježbalo uz Aktivnu Hrvatsku i Omegol

Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska održao je trening s više od 200 vježbača u Murskom Središću što je jedno od najvećih dvoranskih vježbanja u Hrvatskoj.

03-omegol

Omegol namaz

Slika prepune sportske dvorane u Murskom Središću putuje Hrvatskom. Grad Mursko Središće, uz čiju su pomoć održani trening i edukativna predavanje, konstantno radi na sportskim sadržajima koji su na raspolaganju građanima i jedan je od gradova primjera izvrsne suradnje. Edukativno predavanje održala je nutricionistica Sara Sila iz Definicije Hrane, dok je iz Hrvatske liječničke komore dr. Iva Pejnović Franelić istaknula: “Zdrave osobe starije životne dobi tjelesnu aktivnost trebaju prilagoditi svojim mogućnostima i specifičnim zdravstvenim potrebama ukoliko iste postoje. Svjetska zdravstvena organizacija ističe kako postoje dokazi da oni koji su u toj dobi tjelesno aktivni u usporedbi sa manje aktivnim osobama, imaju i manji rizik od padova i bolje kognitivne funkcije!” Hrvatska liječnička komora vježbačima je mjerila indeks tjelesne mase i dijelila promotivne materijale s porukom Aktivan+Odgovoran=Zdrav.

Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović čiji je izaslanik, proslavljeni vaterpolist, Frano Vićan istaknuo: “Sretan sam da vidim prepunu sportsku dvoranu. Prenosim pozdrave Predsjednice koja uvijek ističe koliko je važno biti tjelesno aktivan, koliko nam redovito vježbanje može zaista promjeniti život na bolje. Dragi vježbači hvala vam što svojim primjerom potičete i ostale na povećanu aktivnost. Sport je divan životni izbor. Svatko od nas može si postaviti cilj i težiti njemu. Vjerujte mi, kao osvajač zlatne olimpijske medalje znam da se snovi ostvaruju!”. Trening se održao pod vodstvom Ivana Antunovića i njegovog tima s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba i Biotreninga, dok je program vodila Renata Sopek.

Nacionalni projekt se nastavlja 12. travnja u 15 sati na glavnom gradskom trgu u Rovinju u sklopu sportskog događaja Snaga djece u pokretu. U 2017. godini vježbat ćemo i u Vodicama, Dubrovniku, Zadru i Zagrebu.

200-vjezbaca-vjezbalo-aktivnu-hrvatsku-omegol-02