ČOKOLADNA TORTA S MAJONEZOM

Postupak pripreme:

Pećnicu zagrijati na 175 °C. U jednoj posudi potrebno je pomiješati suhe sastojke – brašno, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Zatim, u drugoj posudi pomiješati jaja, šećer i vanilin šećer. Smjesu je potrebno miješati sve dok ne postane prozračna i pjenasta. U istu posudu dodajte Zvijezda majonezu dok se sve ne sjedini, a zatim u nju dodati prethodno pomiješane suhe sastojke. Nakon što je smjesa gotova, potrebno ju je rasporediti u kalup te peći 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Gotovi biskvit ostaviti da se malo ohladi, a zatim premazati kremom po želji – u slast!

Sastojci za biskvit

  • 240 g glatkog brašna
  • 70 g nezaslađenog kakaa u prahu
  • 5 g sode bikarbone
  • 1 čajna žlica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 300 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 220 g Zvijezda Delikates majoneze
  • 320 ml vode sobne temperature
Podijeli sa drugima:
Povezani članci