Biskvit sa jabukama

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Jabuke ogulite, očistite i prepolovite. Prelite sa malo limunovog soka i pustite da odstoji dok Vi pripremate smjesu za biskvit.

Odvojite žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjka i polovice šećera napravite čvrsti snijeg. Žumanjke sa preostalim šećerom izmiksamo u pjenastu smjesu. U smjesu sa žumanjcima dodamo otopljeni (na vatri) Zvijezda stolni s aromom vanilije. Zvijezda stolni s aromom vanilije i brašno postupno dodajemo u smjesu od žumanjaka i šećera. Na kraju ručno umiješamo snijeg.

Kalup za kolače pripremimo za pečenje tako što ćemo ga namazati za Zvijezda stolnim i brašnom. Ulijemo smjesu za biskvit. Jabuke ocijedimo i narežemo na tanke ploške te posložimo na biskvit. U jabuke radi ljepše arome možete dodati i mljeveni cimet. Pečemo na 190 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 30 – 40 minuta. Ohladimo i ukrasimo šećerom u prahu.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

Biskvit

  • 3 kom jaja
  • 270g glatkog brašna
  • 75g šećera
  • 100g Zvijezda stolni s aromom vanilije
  • 4 žlice tople vode

Jabuke

  • 1 kg jabuka
  • limunov sok
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci