[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
Jabuke ogulite, očistite i prepolovite. Prelite sa malo limunovog soka i pustite da odstoji dok Vi pripremate smjesu za biskvit.
Odvojite žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjka i polovice šećera napravite čvrsti snijeg. Žumanjke sa preostalim šećerom izmiksamo u pjenastu smjesu. U smjesu sa žumanjcima dodamo otopljeni (na vatri) Zvijezda stolni s aromom vanilije. Zvijezda stolni s aromom vanilije i brašno postupno dodajemo u smjesu od žumanjaka i šećera. Na kraju ručno umiješamo snijeg.
Kalup za kolače pripremimo za pečenje tako što ćemo ga namazati za Zvijezda stolnim i brašnom. Ulijemo smjesu za biskvit. Jabuke ocijedimo i narežemo na tanke ploške te posložimo na biskvit. U jabuke radi ljepše arome možete dodati i mljeveni cimet. Pečemo na 190 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 30 – 40 minuta. Ohladimo i ukrasimo šećerom u prahu.
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
Biskvit
- 3 kom jaja
- 270g glatkog brašna
- 75g šećera
- 100g Zvijezda stolni s aromom vanilije
- 4 žlice tople vode
Jabuke
- 1 kg jabuka
- limunov sok