Biskvit od trešanja

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Mikserom pomiješamo Zvijezda stolni sobne temperature sa šećerom. Postepeno dodajemo  žutanjke i miksamo dok smjesa ne postane glatka. Dodamo prosijano brašno zajedno sa praškom za pecivom.

Bjelanjke sa šećerom u prahu miksamo u srednje čvrsti snijeg te dodamo u smjesu od brašna,  ručno miješajući. Dobivenu smjesu izlijemo u kalup kojeg smo prethodno namazali sa Zvijezda stolnim i pobrašnili.

Na smjesu rasporedimo trešnje. Biskvit pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 1 sat . Osim trešanja možete koristiti višnje ili ribizle.

Dekorirajte sa šećerom u prahu i sa još malo trešanja.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 80g Zvijezda stolni
  • 90g šećera
  • 5 žutanjka
  • 5 bjelanjka
  • 90g šećera u prahu
  • 180g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 300g trešanja
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci