Postupak pripreme:
Pećnicu zagrijte na 160 °C. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Dodajte otopljeni, prohlađeni Zvijezda Stolni s aromom vanilije i miksajte. Umiješajte jedno po jedno jaje, zatim kiselo vrhnje, orahe i naribanu mrkvu. Sve sjedinite špatulom. Smjesu podijelite na tri dijela i svaki pecite u kalupu (Ø 26 cm), obloženom papirom za pečenje, 45 minuta. Ohlađene biskvite pažljivo skinite s papira. Za kremu miksajte Stolni s aromom vanilije i krem sir, dodajte šećer u prahu, vrhnje i vaniliju. Dio kreme odvojite za ukrašavanje, ostatak podijelite na tri dijela. Složite biskvit pa kremu i tako 3 puta te dodajte završni sloj kreme. Poravnajte i stavite u hladnjak. U slast!
Sastojci
Biskvit:
- 300 g glatkog brašna
- 10 g praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 250 g šećera
- 300 g otopljenog Zvijezda Stolnog s aromom vanilije
- 4 jaja
- 100 g sjeckanih oraha
- 100 ml kiselog vrhnja
- 450 g naribane mrkve
Krema:
- 250 g Zvijezda Stolnog s aromom vanilije (sobne temperature)
- 500 g krem sira (sobne temperature)
- 250 ml kiselog vrhnja
- 250 g šećera u prahu