Torta od mrkve

Postupak pripreme:

Pećnicu zagrijte na 160 °C. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Dodajte otopljeni, prohlađeni Zvijezda Stolni s aromom vanilije i miksajte. Umiješajte jedno po jedno jaje, zatim kiselo vrhnje, orahe i naribanu mrkvu. Sve sjedinite špatulom. Smjesu podijelite na tri dijela i svaki pecite u kalupu (Ø 26 cm), obloženom papirom za pečenje, 45 minuta. Ohlađene biskvite pažljivo skinite s papira. Za kremu miksajte Stolni s aromom vanilije i krem sir, dodajte šećer u prahu, vrhnje i vaniliju. Dio kreme odvojite za ukrašavanje, ostatak podijelite na tri dijela. Složite biskvit pa kremu i tako 3 puta te dodajte završni sloj kreme. Poravnajte i stavite u hladnjak. U slast!

Sastojci

Biskvit:

  • 300 g glatkog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 250 g šećera
  • 300 g otopljenog Zvijezda Stolnog s aromom vanilije
  • 4 jaja
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 450 g naribane mrkve

Krema:

Podijeli sa drugima:
Povezani članci