Originalno jelo nastalo je u Rusiji pa je pod imenom ruska salata možete pronaći u brojnim državama Francuska salata...
Zanimljivosti

Zašto redovito treba konzumirati fermentirane namirnice?
Fermentirane namirnice uvijek su u trendu, dok se silne dijete i supernamirnice mijenjaju iz godine u godinu. Fermentacija oplemenjuje hranu tako...

Kako zamaskirati hranu da je djeca lakše pojedu
Mnogi roditelji znaju kakva je muka navesti dijete da pojede nešto zdravo. Ili da pojede bilo što. Dok jedna djeca prihvaćaju...

Razlozi zbog kojih ljubav zaista ide kroz želudac
Svi znamo za izreku „ljubav ide kroz želudac“, no izvorna izreka je zapravo nešto drugačija i govori da je „put...

Retro pogled: Sjećate li ovih Zvijezdinih proizvoda?
Malo je stvari koje dijelimo s našim bakama i mamama. Svijet se promijenio. Ne uče samo bake djecu, danas i...

5 savjeta za uspješnu zimnicu
Polako nam dolazi sezona pripreme zimnice, a kako biste bili sigurni da ćete ove zime moći uživati u blagodatima konzerviranog...

Kako se dobiva suncokretovo ulje?
Biljka koja ne može živjeti bez sunca, a svoju privrženost suncu tako jasno izražava. Tijekom dana okreće za suncem a...

Razlika između domaće i kupovne majoneze
Majoneza se svojim okusom i širokim mogućnostima korištenja nametnula kao nezaobilazan sastojak mnogih sendviča, salata, umaka i ostalih jela. Pri...

Sve što niste znali o njokima
Poput drugih proizvoda od tijesta i povijest njoka se veže uz Apeninski poluotok. Vjeruje se da je početna receptura razvijena...
Zanimljivosti o maslinovom ulju
Francuski novelist Georges Duhamel napisao je: „Gdje prestaju stabla maslina, završava Mediteran”. Veza Mediterana i maslinova ulja neraskidiva je, a...

Sve o konzerviranju povrća
Konzerviranje namirnica poznato je od davnina, iako ne u ovako sofisticiranom obliku kao što je to danas. Cilj konzerviranja je...

Zašto je bitno dan započeti doručkom?
Svakog jutra na početku smo još jednog dana prepunog zahtijevnih izazova. Neki će požuriti na posao, neki u školu, vrtić,...