PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA “ZVIJEZDA SLATKATON”

Priređivač nagradnog natječaja:

Zvijezda d.d., Marijana Čavića 1, 10000 Zagreb

(u daljnjem tekstu: “Priređivač”).

Izvršitelj nagradnog natječaja:

Komunikacijski laboratorij d.o.o., Gradišćanska 36, 10000 Zagreb

(u daljnjem tekstu: „Izvršitelj“)

Pravila nagradnog natječaja „Zvijezda slatkaton”

(u daljem tekstu: „Nagradni natječaj“)

Članak 1.

Svrha priređivanja nagradnog natječaja

Priređivač priređuje nagradni natječaj u cilju nacionalne promocije Zvijezda margarina. Nagradni natječaj se organizira na nacionalnoj razini. Natječaj ni na koji način nije sponzoriran ili promoviran od strane društvene mreže Facebook niti je povezan s Facebookom.

Članak 2.

Trajanje

Nagradni natječaj odvija se u dva kruga.

  1. krug traje od 26. 11. 2018. od 00:00 sati do 5. 12. 2018. U 23:59 sati slanjem autorskog recepta za božićni kolač i motivacijskog pisma koje sadrži do 1800 znakova (s uključenim razmacima) u kojem kandidat opisuje zašto je baš njegov kolač zaslužio titulu najboljeg božićnog kolača. Recept i motivacijsko pismo u navedenom periodu šalju se na slatkaton@zvijezda.hr.
  2. krug se odvija 13.12. od 9:00h do 21:00h u prostorima Enzite (Zagrebački velesajam, paviljon 14a, Avenija Dubrovnik 15, 10020, Zagreb)

Članak 3.

Pravila nagradnog natječaja

Pravila nagradnog natječaja bit će objavljena na web stranici Zvijezde d.d. www.zvijezda.hr,   te na Facebook stranici https://www.facebook.com/Zvijezda/?ref=br_rs prije početka nagradnog natječaja.

Članak 4.

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju

Pravo sudjelovanja u prvom krugu nagradnog natječaja imaju sve punoljetne fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, osim radnika Priređivača kao i članova njihovih užih obitelji (roditelji, supružnik, djeca, sestre i braća).

Pravo sudjelovanja u drugom krugu natječaja imaju samo kandidati odabrani na temelju prvog kruga natječaja. Broj kandidata za sudjelovanje u drugom krugu natječaja ograničen je na 10.

Članak 5.

Kako sudjelovati

Natjecatelji mogu sudjelovati u prvom krugu nagradnog natječaja tako da na mail adresi slatkaton@zvijezda.hr do 5.12.2018. u 23:59 pošalju prijavu koja sazdržava njihovo ime, prezime i kontakt telefon, te:

1) svoj autorski recept za božićni kolač, u kojem jedan od sastojaka obavezno mora biti Zvijezda margarin. Recept mora sadržavati popis svih sastojaka kolača, potrebne količine pojedinih sastojka i opis procesa pripreme.

i

2) motivacijsko pismo do 1800 znakova (s uključenim razmacima) u kojem opisuju zašto je baš njihov kolač zaslužio biti najbolji božićni kolač.

Priređivač će od pristiglih prijava odabrati 10 najkreativnijih koje ulaze u drugi krug natječaja.

U drugom krugu natječaja odabranih 10 natjecatelja natjecat će se u vještini pripremanja kolača. Unutar 12 uzastopnih sati natjecatelji će morati predati tri kolača pripremljena na licu mjesta od namirnica koje predvidi Priređivač, te u skladu s uputama i vremenskim rokovima koji im budu zadani. Prvi zadatak je izrada kolača od prhkog tijesta, čije će točne karakteristike, vrijeme predviđeno za pripremu i rok za predaju natjecateljima biti otkriveni na licu mjesta. Drugi zadatak je izrada torte, čije će točne karakteristike, vrijeme predviđeno za pripremu i rok za predaju natjecateljima biti otkriveni na licu mjesta. Treći zadatak je izrada autorskog kolača prema receptu s kojim su se natjecatelji prijavili u prvi krug natječaja. Svaki natjecatelj pripremat će autorski kolač prema receptu s kojim se sam prijavio.

Cjelokupna priprema kolača mora se odvijati na lokaciji i u vremenu održavanja drugog kruga natječaja. Ni jedan dio niti jednog zadatka drugog kruga natječaja natjecateljima nije dozvoljeno pripremiti unaprijed.

Natjecatelji koji ne predaju zadatke s prhkim tijestom i tortom neće moći biti ocjenjivani za zadatak autorski kolač.

Sve namirnice i opremu za rad osigurava Priređivač. Priređivač će natjecateljima zadati namirnice za izradu zadataka ‘prhko tijesto’ i ‘torta’, dok će namirnice za zadatak ‘autorski kolač’ Priređivač osigurati prema receptima s kojima su se natjecatelji prijavili u prvi krug natječaja. U svakom zadatku obavezna namirnica je Zvijezda margarin.

Komunikacija sa sudionicima nagradnog natječaja provodit će se preko mail adrese slatkaton@zvijezda.hr

Prijave ne smiju sadržavati uvredljive, neprikladne i vulgarne sadržaje. Sve prijave koje pristignu na natječaj pregledat će se, a oni koje ne budu zadovoljavale pravila bit će diskvalificirane.

Članak 6.

Nagrade

U nagradni fond ulazi:

  1. nagrada – 10 000kn na potrošačkoj kartici, poklon paket Zvijezda proizvoda te podjela pobjedničkog recepta na zvijezdinim kanalima (web i društvene mreže)
  2. nagrada – 5 000kn na potrošačkoj kartici i poklon paket Zvijezdinih proizvoda
  3. nagrada – 3 000kn na potrošačkoj kartici i poklon paket Zvijezdinih proizvoda

Nagrada za najbolji kolač s prhkim tijestom – kuharica po izboru Priređivača i poklon paket Zvijezdinih proizvoda

Nagrada za najbolju tortu – kuharica prema izboru Priređivača i poklon paket Zvijezdinih proizvoda

Ostali natjecatelji drugog kruga bit će nagrađeni paketima Zvijezdinih proizvoda.

Članak 7.

Proglašenje dobitnika

Natjecatelji za ulaz u drugi krug natječaja biraju se prema kreativnosti recepta i motivacijskog pisma koje pošalju. Kreativnost recepta ocjenjuje se ocjenama od 1 do 10. Kreativnost motivacijskog pisma ocjenjuje se ocjenama 1-10. 10 natjecatelja čiji zbroj bodova bude najveći, bit će pozvani u drugi krug natjecanja. Ako se netko od pozvanih natjecatelja ne odazove na poziv za sudjelovanje u drugom krugu do 8.12.2018., na njegovo mjesto bit će pozvan natjecatelj sa sljedećim najvećim zbrojem bodova.

Pobjednici zadataka te druga i treća nagrada u drugom krugu natjecanja bit će odabrani od strane žirija na temelju vještine i kreativnosti pripreme određenog zadatka. Žiri će radove natjecatelja ocjenjivati na licu mjesta ocjenama od 1 do 10. Kandidat s najvećim zbrojem bodova svih članova žirija bit će proglašen za pobjednika, drugu nagradu osvaja natjecatelj s drugim najvećim zbrojem bodova svih članova žirija, a natjecatelj s trećim najvećim zbrojem bodova osvaja treću nagradu.

Članak 8.

Obavijest o dobitku i preuzimanju nagrade

Dobitnik će biti obaviješten osobno neposredno nakon završetka natječaja 13.12.2018.

Članak 9.

Općenito o nagradama i dobitnicima

Nagradu nije moguće zamijeniti za bilo koju drugu nagradu. Prijenos nagrada na treću osobu nije moguć.

Priređivač nagradnog natječaja pridržava pravo da ne dodijeli nagradu ako se utvrdi da je korisnik u nagradnom natječaju sudjelovao u suprotnosti s pravilima i uvjetima nagradnog natječaja.

Preuzimanje nagrade: Kako bi primili nagradu, dobitnici će Priređivaču ustupiti svoje ime, prezime, adresu i OIB, koje će priređivač ustupiti trećoj strani – banci koja izdaje potrošačku karticu s novčanim iznosom nagade. Izdavatelj potrošačke kartice će na kućnu adresu dobitnika poslati Zahtjev za izdavanje potrošačke kartice te Izjavu koje dobitnik potpisuje i šalje izdavatelju potrošačke kartice. Izdavatelj potrošačke kartice u roku od 5 dana od dana primitka točno i potpuno popunjenog Zahtjeva izrađuje i odobrava potrošačku karticu na ime dobitnika. Rok važenja potrošačke kartice je tri godine. Dobitnici koriste karticu do iskorištenja odobrenog iznosa, a najkasnije do isteka roka važenja potrošačke kartice.

Članak 10.

Suglasnost s pravilima

Smatra se da sudjelovanjem u nagradnom natječaju sudionik prihvaća ova pravila nagradnog natječaja. Pravila počinju vrijediti nakon što budu objavljena.

Članak 11.

Sudionici svojim sudjelovanjem u nagradnom natječaju neopozivo prihvaćaju da je priređivač ovlašten koristiti u reklamne svrhe njihovu fotografiju ili/i ime i prezime i recept za kolač s kojim se prijavljuju.

Članak 12.

Sudjelovanjem u nagradnom natječaju sudionik također daje suglasnost da priređivač pohrani njegove osobne podatke (ime, prezime, mail adresu i broj telefona) u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka. Podatke će Priređivač podijeliti s Izvršiteljem, a podatke dobitnika novčanih nagrada s bankom koja izdaje potrošačke kartice. Podatke priređivač i izvršitelj čuvaju do trenutka preuzimanja nagrade, nakon čega se podaci brišu iz baza podataka. U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za obradu osobnih podataka i ostvarenje prava, možete se obratiti službeniku za zaštitu podataka putem kontakta e-mail adrese: szp@zvijezda.hr

Članak 13.

Priređivač zadržava pravo otkazati, prekinuti ili staviti u stanje mirovanja nagradni natječaj u slučaju više sile, manipulacije, neovlaštenog zahvata, prijevare, tehničkog kvara, ljudske pogreške koja je izvan kontrole priređivača, ako je time ugroženo upravljanje, sigurnost, pravičnost, etičnost ili ispravna provedba nagradnog natječaja. Priređivač ima pravo promijeniti pravila za vrijeme trajanja natječaja.