
Pasirana rajčica
Fina kremasta tekstura pasirane rajčice odlična je podloga za izradu umaka, juha ili preljeva za pizzu. Ukusnog i blagog okusa rajčice pravi je izbor za pripremu umaka za tjestenine, njoke i rižu, a uz dodatak mediteranskih začina poput bosiljka, ružmarina, češnjaka ili origana stvorit će jela neodoljivih mirisa i okusa. Zvijezda pasirana rajčica dobivena je iz svježih, zrelih rajčica, protisnutih kroz fino sito da bi se dobila glatka, prepoznatljiva konzistencija.
LJETNI RECEPTI ZA SVAKI DAN S PASIRANOM RAJČICOM
Mozzarella s rajčicom i kozicama
Sastojci:
- 1 velika šalica kozica
- sol
- limunov sok
- 2 crvene rajčice
- 8 kriški mozzarelle
- 2 dl Zvijezda delikates majoneze
- Zvijezda pasirana rajčica
- svježe mljeveni papar
Priprema: Ovo omiljeno ljetno jelo, mozzarellu s kozicama lako ćete napraviti uz Zvijezda pasiranu rajčicu. Potrebno je prvo skuhati kozice u slanoj vodi u koju ste dodali limunski sok. Zatim ih procijedite i ohladite, a rajčicu i mozzarellu narežite na ploške. Umak napravite od Zvijezda pasirane rajčice, Zvijezda deikates majoneze, soli i papra. Sve zajedno poslužite i uživajte u ovom finom i brzom ljetnom jelu.
Ljetna salata od pasirane rajčice
Sastojci:
- 1 glavica crvenog luka
- 1 glavica zelene salate (ili salate po izboru)
- 500 g cherry rajčice
- 50 g suhe pancete
- par žličica Zvijezda pasirane rajčice
- Zvijezda vinski ocat
- Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
- malo soli
Priprema: Salate osim što su i zdrave i brzo pripremljene, mogu biti itekako ukusne. Tako od zelene salate i cherry rajčice možete napraviti ukusni ljetni obrok, a za tajni sastojak dodajte Zvijezda pasiranu rajčicu. Prvo na kockice narežite luk i pirjajte ga 5-10 minuta, a zatim ubaciti pancetu koju ste prvotno narezali na trakice. Nastavite pirjati dok ne dobije svijetlu boju, a potom dodajte malo Zvijezda pasirane rajčice te pirjajte još dvije minute. Salatu začinite sa pripremljenom smjesom i dodajte sol, vinski ocat i maslinovo ulje.
Meksička juha od rajčice
Sastojci:
- 1 l Zvijezda pasirane rajčice
- 2 žlice Zvijezda ekstra
- djevičanskog maslinovog ulja
- 1 glavica mladog luka
- 1 grančica celerova lista
- 1 zelena paprika
- 1/2-1 feferona ili ljute papričice
- malo soli i papra
- 200 ml kiselog vrhnja
- prepečene kockice kruha
Priprema: Ako ste ljubitelji pikantnog okusa, ova juha će vam biti prava poslastica. Potječe iz Meksika, a bogatstvom okusa će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gurmana. Nakon što ste stavili dinstati luk, dodajte Zvijezda pasiranu rajčicu i začine po želji (celer, papričicu) te kuhajte 10 minuta. Po potrebi dodajte papra i soli. Dodajte još prepečene kockice kruha. Za jaču aromu propirjajte feferon s nasjeckanim lukom i dodajte na narezanu zelenu papriku. Kiselo vrhnje dodajte prilikom posluživanja.
Ljetna pašta od rajčice i povrća
Sastojci:
- tjestenina (po izboru)
- Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Zvijezda pasirana rajčica
- poriluk
- tikvice
- gljive
- korijen od celera
- češnjak
- sjeckana rajčica
- kapare
- peršin
- sol
- papar
Priprema: Pašta od rajčice i povrća – lagano, ljetno i brzo gotovo. Riječ je o jednom od najpoznatijih talijanskih jela kojem smo dodali povrće. Na maslinovom ulju prepržite poriluk te dodajte gljive, korijen od celera, češnjak, tikvicu. Nakon što povrće prodinstate, dodajte sjeckanu rajčicu i Zvijezda pasiranu rajcicu, začinite po želji te kuhajte 10 minuta. Na kraju dodajte svježe nasjeckani peršin i kapare. Tjesteninu posebno skuhajte te sve zajedno poslužite.