Kesten rolada

Kesten rolada

Priprema biskvita:

Odvojiti žumanjke od bjelanjka te bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i vanili šećer izmiksati u pjenastu smjesu. U smjesu naizmjence miksajući dodavati jednu po jednu žlicu mljevenih oraha te prašak za pecivo. Ručno na kraju umiješati bjelanjak da se smjesa sjedini. Smjesu preliti u plitki kalup za kolače kojeg ste prethodno premazali sa Zvijezda stolni i brašnom. Peći otprilike pola sata u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva.

Priprema kreme:

Čokoladu, jaja i šećer kuhati na pari dok se šećer potpuno ne otopi. Maknuti sa vatre te dodati Zvijezda stolni s aromom vanilije sobne temperature. U ohlađenu smjesu dodati kesten pire (ukoliko je smrznuti, mora biti sobne temperature otopljen).

Izrada rolade:

Prebacite biskvit na kuhinjsku krpu koja će vam olakšati rolanje biskvita. Kremom premazati biskvit, uviti (maknuti krpu) i u hladnjaku potpuno ohladiti. Roladu ukrasiti ostatkom kreme ili Zvijezda šlagom. Posuti čokoladnim mrvicama i naribanom čokoladom.

Sastojci za biskvit:

  • 10 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 3 vanili šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 200g mljevenih oraha

Sastojci za kremu:

  • 200g čokolade za kuhanje
  • 4 jaja
  • 100g šećera
  • 380g Zvijezda stolnog s aromom vanilije
  • 200g kesten pirea (smrznutog ili svježi)