Riblji namazi od tri vrste ribe

Riblji namazi od tri vrste ribe

Namaz od lososa

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite losos 12 minuta. Termički ga možete obraditi i na pari.

Kožu odstranite, a meso lososa stavite u električnu sjeckalicu. Lososu dodajte kiselo vrhnje, sok pola limuna, prstohvat soli i 80-100 grama Zvijezda majoneze. Uključite električnu sjeckalicu na oko 30 sekundi. Namaz od lososa poslužite uz kruh po izboru ili krekere.

Namaz od tune

Priprema:

Tunu ocijedite i zatim je u dubljoj posudi vilicom pomiješajte s krem sirom, senfom, Zvijezda maslinovim uljem i Zvijezda majonezom. Po ukusu možete u namaz od tune dodati i jedan manji naribani Zvijezda kiseli krastavac. Vilicom dobro pomiješajte sve sastojke, a ako želite da namaz bude još kremastiji, usitnite ga štapnim mikserom. Namaz od tune poslužite uz kruh po izboru ili krekere.

Namaz od orade

Priprema:

Uklonite kožu s orade i provjerite da u mesu nema kosti.  U dublju posudu pomiješajte meso orade, malo krem sira i naribanog parmezana, bijelog papra po ukusu i 60 grama Zvijezda majoneze. Vilicom pomiješajte i sjedinite sve sastojke u rustikalni namaz od ribe.

Namaz od orade poslužite uz kruh po izboru ili krekere.

riblji-namazi-01

Namaz od lososa

Sastojci:

  • 400 grama svježeg lososa
  • 50 kiselog vrhnja
  • 80 do 100 grama Zvijezda majoneze
  • Sok pola limuna
  • Prstohvat soli

Namaz od tune

Sastojci:

  • 220 grama ocijeđene tune iz konzerve (2 konzerve tune)
  • 50 grama krem sira
  • 100 grama Zvijezda majoneze
  • 1 čajna žlica senfa
  • 1 čajna žlica Zvijezda maslinova ulja
  • Zvijezda kiseli krastavac po želji

Namaz od orade

Sastojci:

  • 100 grama orade – pečene ili dimljene
  • 60 grama Zvijezda majoneze
  • 30 grama krem sira
  • 15 grama parmezana
  • Bijeli papar po ukusu