Slani recepti

Srdele na lešo

U srdelama Dalmatinci najčešće uživaju na najjednostavniji način: što svježije, što prije završavaju na gradelama, najbolje već za marendu ...
21.07.2011

Raštika na povismenu

Raštika na povismenu staro je imotsko omiljeno jelo. U “prijevodu” to je raštika na carskome mesu. Ovo jednostavno jelo malo vrhunskog ulja u konačnici priprave pretvara ...
21.07.2011

Janjetina s (bižima) graškom

Janjetina s bižima (graškom) među brojnim kultnim jelima Splićami svrstavaju u sam vrh. Varijacije su brojne. Odabrali smo diskretno podmlađen klasični ...
21.07.2011

Marinirane balancane na dalmatinski

Patliđani su najveći ljetni izazov kuharima. Čak i u najjednostavnijim receptima zahtijevaju finese kojima se dosežu kulinarski vrhunci. Upravo je takav slučaj s ...
21.07.2011

Njoki s tartufima i vrganjima

Sastojci za 4 osobe: 130 g tartufi i vrganji iz staklenke 20 g sušenih vrganja 1 kg Zvijezda njoka 80 g Zvijezda margarina 250 ml vrhnja za kuhanje 30 g ...
15.12.2009

Tagliatelle s tartufima i maslinama

Sastojci za 4 osobe: 60 g crnih mljevenih tartufa 240 g tjestenine tagliatelle 80 g iskoštenih Zvijezda crnih maslina 120 g mini rajčica 100 ml povrtne ...
15.12.2009

Polpete od teletine u umaku od rajčice

Sastojci za 4-6 osoba: 450 g mljevene teletine 800 g pelati rajčice 125 g sira pecorino 1 glavice ljubičastog luka 6 listova svježeg bosiljka 125 g ...
15.12.2009

Teleći odresci u umaku od rajčice

Sastojci za 4-6 osoba: 800 g telećih odrezaka (debljine 4-5 mm) 400 g  sjeckane rajčice 2 režnja češnjaka 1 žlica kapara 1 žlica ...
15.12.2009

File bijele ribe s gljivama i rajčicom

Sastojci za 6 osoba: 800 g fileta bijele ribe 200 g krumpira 1 glavica luka 3 režnja češnjaka 200 g šampinjona 400 g sjeckane ...
15.12.2009

Margo aero