Slatki kruh sa bananama i orasima

Slatki kruh sa bananama i orasima

Slatki kruh sa bananama i orasima gotov je za sat vremena, a možete ga jesti uz mlijeko za doručak, popodne uz čaj ili navečer kada se zaželite nečeg slatkog, a zdravog.

Ako tražite recept za zdraviju verziju slatkog kruha, naša je preporuka mekinjavi graham kruh koji se radi od pšenične prekupe, dijela sjemena pšenice kojom se mlada pšenica hrani. Za razliku od bijelog pšeničnog brašna, pšenična prekupa zadržava većinu vitamina, mineralnih soli i primjesa koje su dobre za probavu. U njoj se mogu naći cink, antioksidanti i vitamini B, a osim toga je i odličan je izvor vlakana, proteina te nekih dobrih masti.

U receptima dio bijelog brašna uvijek možete zamijeniti pšeničnom prekupom.

Upute za pripremu:

  1. U dubokoj posudi vilicom omekšajte namaz s maslacem.
  2. U drugoj posudi umutite jaja i dodajte šećer.
  3. Postupno umješajte jaja i šećer sa omekšanim namazom do skoro pjenastog izgleda.
  4. Dodajte kašu od izmiksanih banana u blenderu i sitnije naribanu mrkvu.
  5. Prosijte obje vrste brašna s praškom za pecivo pa naizmjenice s mlijekom umiješajte u smjesu od banana i mrkve.
  6. Prerežite štapić vanilije na pola i žličicom izvadite jezgru koju nadodate u smjesu.
  7. Dodajte smjesi sjeckane orahe i sol.
  8. Kalup za kruh dobro premažite miješanim namazom s maslacem.
  9. Tijesto stavite u kalup i izravnajte površinu.
  10. Pecite oko 60 minuta na 170 stupnjeva. Ako niste sigurno da li je kruh pečen, poslužite se starim trikom, pri kraju pečenja zabodite u kruh drvenu čačkalicu, ako ostane suha i bez imamo grudica na sebi, kruh je pečen

Sastojci:

  • 150 g Zvijezda miješani namaz s maslacem
  • 3 banane
  • 1 mrkva
  • 3 jaja
  • 300 g pšenične prekupe (Graham)
  • 50 g zobenog brašna
  • 120 g smeđeg šećera
  • 1 štapić vanilije
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 100 ml mlijeka
  • 80 g sjeckanih oraha
  • ½ žličice soli

Sastojci za ukrašavanje

  • Bijeli ili kokosov šećer u prahu