Tortellini

Zvijezda tortellini spravljeni su od svježe tjestenine, a tjestenina pripada skupini žitarica, koje su  baza pravilne piramide prehrane, a time bi trebale činiti i osnovu svake prehrane. 


Zvijezda tortellini jednostavni su za pripremu. Nakon što voda zavrije, tortellini se stave u lonac i za 4 minute su gotovi. Rađeni su od svježe tjestenine s raznovrsnim punjenjima. Imamo tortelline sa šunkom, sirom, te ricottom i špinatom. Tjestenina, a samim time i tortellini često se smatraju nepoželjnom namirnicom jer „deblja" jednako kao i kruh, no to nije istina. To je zapravo mit zbog kojeg osobe na dijetama često izbacuju te namirnice iz prehrane. Ustvari ni za jednu namirnicu ne možemo reći da deblja pa je ne bismo trebali izbjegavati već samo pripaziti na ukupan dnevni unos energije.


Jeste li znali?

  • namirnice bogate složenim ugljikohidratima poput tortellina čine bazu piramide pravilne prehrane, što znači da bi trebale činiti osnovu naše prehrane
  • Jeste li znali li da u Bologni postoji Red poznavatelja tortellina čiji članovi prilikom uživanja u tortellinima nikada ne govore dok i posljednji ne pojede jelo.