Što je crni burger i kako ga napraviti

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Nema ništa bolje nego vidjeti tanjur pun ukusne hrane i živih primamljivih boja. No vrlo rijetko, gotovo nikad, na njemu nećete zapaziti crnu boju. Upravo to čini crni hamburger posebnim. Za dobivanje crne boje mogu se koristiti sipino crnilo, prehrambena boja ili aktivni ugljen. Možda zvuči neobično no prednost dajemo aktivnom ugljenu jer, za razliku od sipinog crnila, ne mijenja okus peciva, a budući da se koristi kao odličan čistač toksina iz organizma svoj ćete hamburger zapravo učiniti zdravijim!

Recept za ovaj neobični hamburger donosimo vam u nastavku.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Upute za pripremu:

  1. Najprije pomiješajte vodu, kvasac, šećer i sol te zatim dodajte brašno.
  2. U žlici vode otopite aktivni ugljen te ga dodajte ostatku smjese.
  3. Zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže otprilike sat do dva.
  4. Kada se tijesto udvostučilo izvadite ga iz posude, zamijesite još jednom i podijelite na četiri jednaka dijela.
  5. Svaki od njih oblikujte u kuglice, pospite sezamom i pokrijte krpom da se ne osuše te ih ostavite da se odmaraju još otprilike 45 minuta.
  6. Pečnicu ugrijte na 200 stupnjeva te pecite peciva otprilike 10 do 15 minuta.
  7. U gotovo i ohlađeno pecivo tada dodajte sve sastojke za ukusan hamburger – dobro meso, omiljeno povrće i ketchup i majonezu.

Dobar tek!

Sastojci:

  • 250 grama bijelog brašna
  • 125 ml mlake vode
  • žličica suhog kvasca
  • žlica i pol šećera
  • pola žličice soli
  • žlica aktivnog ugljena
  • sezam
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci