Išleri

Sastojci:
  • 140 g margarina
  • 140 g glatkog brašna
  • 90 g ribanih badema
  • 70 g šećera u prahu
  • malo soli
Krema:
  • 150 g Zvijezda margarina za kreme
  • 40 g šećera u prahu
  • 60 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice ruma
  • 60 g marmelade od ribiza
Čokoladna glazura:
  • 70 g Zvijezda stolnog margarina
  • 1/2 žlice ulja
  • 125 g čokolade za kuhanje
  • sjeckane pistacije za ukras
Priprema: Hladni margarin naribajte, zatim ga s brašnom, bademima, šećerom u prahu i solju umijesite u glatko tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i ostavite 2 sata u hladnjaku. Za kremu pjenasto izlupajte margarin sa šećerom u prahu. Primiješajte mu na pari omekšanu čokoladu i rum. Kremom napunite vrećicu za brizganje s glatkim nastavkom, a pećnicu ugrijte na 200 °C. Postupak: Na radnoj površini posutoj brašnom tijesto razvucite valjkom oko 4 mm debelo. Okruglim kalupom, promjera 10 cm, od tijesta izrežite kolute i složite ih na lim. Brzo ih ispecite u već ugrijanoj pećnici dok ne poprime lijepu boju (10 minuta). Pečene tortice izvadite s lima i ohladite. Pripremite glazuru: margarin kuhajte na laganoj vatri u dubljoj posudi dok iz njega ne ispari sva voda. Kada se na površini prestanu pojavljivati mjehurići, odmaknite ga s vatre, dodajte ulje i ostavite par minuta da se na dnu sakupi talog. Nad parom otopite izlomljenu čokoladu, a zatim joj miješajući dolijevajte otopljeni margarin. Stalno miješajte dok ne nastane jednolična glazura. Odmaknite je s vatre. Polovicu tortica tanko premažite marmeladom od ribiza i nadjenite kremom. Slijepite ih zajedno i prelijte čokoladnom glazurom. Kada se glazura malo stisne, tortice ukrasite sjeckanim pistacijama.

Margo aero